Ultimele clipe ale autorului dublului asasinat de la Iaşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Guraliuc (22 de ani), care şi-a ucis sora şi nepoata, s-a înjunghiat de trei ori în zona inimii. Potrivit procurorilor, tânărul a încercat apoi să-şi oprească hemoragia cu o batistă şi o cârpă.

Ora 21.00 George Guraliuc va fi înmormântat, luni, 23 iulie, de la ora 10.30, în satul natal, Plugari.

Ora 16.57 După ce a ucis-o, pe 19 iulie, pe fosta jurnalistă, Maria Guraliuc şi pe fiica de cinci lui a acesteia, George Guraliuc s-a spălat, s-a schimbat şi a plecat spre autogară. Tânărul, care suferea de schizofrenie, a luat un autobuz spre judeţul Neamţ. A coborât la Pipirig şi ar fi mers aproximativ şase kilometri prin pădure, spre o mănăstire. Însă nu a mai ajuns aici.

În pădure, George Guraliuc şi-a ridicat tricoul şi şi-a înfipt cuţitul în piept de trei ori. „Acesta avea trei leziuni făcute cu un obiect ascuţit tăietor, toate în zona inimii. Două erau superficiale, iar una mai profundă. Avem motive serioase să credem că leziunile au fost autoprovocate", a precizat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

FOTO O fostă jurnalistă şi fetiţa sa au fost găsite moarte în casă, în cartierul Alexandru UPDATE 

După a treia lovitură tânărul pare să se fi răzgândit şi a încercat să se panseze.  „Avea o batistă plină de sânge în mână. De asemenea, am găsit o bucată de material textil cu care a încercat să-şi oprească hemoragia", a precizat Carmina Pascal.

George Guraliuc a mai mers prin pădure, cel mai probabil pentru a căuta ajutor, dar hemoragia l-a doborât. Poliţiştii l-au căutat pe tânăr în Iaşi, dar şi în judeţul Neamţ, unde mai fusese la mănăstiri. Corpul acestuia a fost descoperit, pe 21 iulie, de un turist, care a anunţat şi poliţiştii.  Asupra lui George Guraliuc oamenii legii au găsit un bilet de autobuz pe direcţia Iaşi- Durău, dar nu şi arma crimei.

UPDATE Principalul suspect al dublei crime din Iaşi, în care au fost ucise o fostă jurnalistă şi fetiţa ei de 5 luni, este căutat în Moldova FOTO

 „Se efectuează o periere a zonei pentru descoperirea cuţitului. Poliţiştii de la IJP Neamţ folosesc detectoare de metale. De asemenea, nu s-a găsit vreun înscris prin care suspectul să-şi explice gesturile. În acest caz se va dispune încetarea urmăririi penale, prin decesul făptuitorului", a adăugat Carmina Pascal.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei. Potrivit apropiaţilor, tânărul va fi adus duminică după-amiază acasă, în comuna Plugari, unde va fi şi înmormântat săptămâna viitoare.

Aici au fost îngropate şi sora şi nepoata lui.  Fosta jurnalistă şi fetiţa sa ucise în casă, înmormântate astăzi

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite