Ultima mutare a prefectului Tomaşeschi înlocuit din funcţie: dosar penal împotriva primarului Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi

Prefectul Dragomir Tomaşeschi a făcut o plângere la DNA împotriva primarului Gheorghe Nichita în legătură cu cheltuirea celor 200 de milioane de lei din creditul Dexia.

Război între primarul Iaşiului şi prefect de la găurile din asfalt

Cu o zi înainte e a fi eliberat din funcţie de Guvernul Ponta, prefectul Dragomir Tomaşeschi a făcut sesizare la DNA şi trimis toate rapoartelor de control asupra lucrărilor de asfaltare din banii Dexia.

DNA-ul, pus să caute banii îngropaţi de Primăria Iaşi în asfaltările plătite din creditul Dexia

Plângerea penală are la bază expertiza tehnică comandată de prefect pentru verificarea asfaltului turnat pe zece din cele 120 de străzi modernizate cu banii împrumutaţi acum cinci ani. Astfel, experţi de la Bucureşti au prelevat carote din asfalt şi au identificat mai multe probleme. „Expertiza tehnică atestă că materialele folosite la asfaltare nu sunt conform normelor şi nici nu s-a respectat grosimea straturilor sau compoziţia. Zilele trecute am făcut sesizare la DNA", a spus Tomaşeschi.

Asfaltări „umflate“ cu 7 milioane de euro. Cum se folosesc banii publici la Iaşi

Plângerea penală are la bază şi concluziile unui control făcut de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală asupra contractelor din Dexia, dar şi răspunsul de la Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice care arată modul cum primăria a „umflat" contractele pe Dexia.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite