Război între primarul Iaşiului şi prefect de la găurile din asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi
Primarul Gheorghe Nichita şi prefectul Dragomir Tomaşeschi

Primarul Gheorghe Nichita a făcut plângere la Parchet după ce prefectul a luat probe din asfaltul turnat cu bani din creditul de la Dexia.

Edilul-şef a făcut plângere pentru distrugere împotriva prefectului Dragomir Tomaşeschi, după ce trei persoane au fost surprinse pe 19 ianuarie, pe strada Moara de Vânt, în timp ce luau probe din asfalt.

Cele mai scumpe gropi din Moldova sunt la Iaşi (FOTO)

Şeful Prefecturii dorea să verifice astfel modul în care oficialii Primăriei au cheltuit cei 200 de milioane de lei, împrumutaţi de la banca Dexia. „Prin acţiunea mecanică distructivă asupra îmbrăcăminţii rutiere se creează condiţii favorabile pentru degradarea mai întâi local, apoi şi la scară mai mare a sistemului rutier", susţin edilii în plângere. Deşi iniţial Primăria a făcut plângere împotriva celor trei muncitori, surprinşi în fapt, prefectul Dragomir Tomaşeschi a recunoscut ieri că el este autorul distrugerilor.

DNA-ul, pus să caute banii îngropaţi de Primăria Iaşi în asfaltările plătite din creditul Dexia

„Carotele au fost luate de pe trei străzi, dar m-a amuzat plângerea pentru că aş fi distrus străzile. Primarul se ambiţionează să ascundă cum se cheltuiesc banii, mai ales că lucrările nu sunt corespunzătoare", a spus prefectul.

Acesta susţine că va continua să preia monstrele din asfaltul a încă şapte străzi. Probele vor fi trimise apoi la un laborator din Bucureşti, specialiştii urmând a verifica dacă au fost respectate toate cerinţele tehnice. Reprezentanţii Primăriei susţin că prefectul nu avea avize nici de la Inspectoratul de Stat în Cosntrucţii (ISC) pentru monstre. „Primăria a fost sesizată de nişte cetăţeni responsabili în urma intervenţiei în carosabil a unui echipaj. Nu ştiam că este vorba de prefect. Când a depus solicitarea prefectul, ISC a interzis orice intervenţie în asfalt", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cheltuirea banilor Dexia s-a lăsat şi cu controale din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care a constatat că Primăria nu poate justifica cheltuirea a 2,76 milioane de lei. Pentru toate aceste probleme, prefectul a spus că-i va face plângere penală primarului Nichita.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite