UPDATE Clanul Corduneanu află astăzi dacă va fi pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu este considerat şeful clanului
Costel Corduneanu este considerat şeful clanului

Procurorii DIICOT au cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi să le prelungească măsura de arest preventiv celor 16 membri ai clanului Corduneanu cu 30 de zile.

Ora 13.00 „La dosar s-au mai adăugat încă patru volume în care sunt rezultatele unor comisii rogatorii din Germania. Prin acestea se încearcă să se creeze ideea că membrii presupusei reţele coordonau hoţi din buzunare şi prostituate. În opinia noastră este doar un nou teanc de hârtii ", a declarat Ciprian Mitoşeriu, unul din avocaţii membrilor clanului Corduneanu.

Pe de altă parte procurorii DIICOT Iaşi susţin în propunerea de arestare de 178 de pagini că au adunat o serie de probe pentru a susţine acuzaţiile. De asemenea, magistraţii spun că prelungirea arestării inculpaţilor este necesară deoarece trebuie audiate o parte din persoane care au beneficiat de creditele bancare, a  inculpaţilor şi a unor martori.

„Este necesară prelungirea măsurii arestării preventive pentru o bună administrare a probelor  şi a desfăşurării urmăririi penale", susţin procurorii în referatul de prelungire.

Cei 16 membri ai clanului Corduneanu vor afla în această seară dacă vor fi sau nu puşi în libertate.

Citeşte şi:

Cordunenii fac circ la Curtea de Apel: „Împuşcaţi-mă!", „Am ajuns la disperare" (UPDATE)

Cordunenii percepeau „taxă de intervenţie"

Judecătorii i-au arestat pe Corduneni din cauza probelor şi a faimei

Cordunenii, plimbaţi pe banii publici

Ora 07.22 Procesul membrilor reţelei va începe astăzi, de la ora 09.00, urmând ca în cursul după-amiezii magistraţii să decidă dacă îi vor pune sau nu în libertate. La jumătatea lunii ianuarie, 21 de membri ai celui mai de temut clan interlop din Iaşi au fost săltaţi de acasă cu mascaţii şi arestaţi. În acest moment, doar 16 dintre aceştia mai sunt în arestul Poliţiei din Iaşi şi Vaslui.

Interlopii din gruparea Corduneanu sunt cercetaţi pentru înşelăciuni imobiliare şi bancare, trafic de persoane, şantaj şi constituire de grup infracţional organizat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite