Cordunenii, plimbaţi pe banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu coboară din duba poliţiei pentru a fi judecat la Tribunalul Iaşi
Costel Corduneanu coboară din duba poliţiei pentru a fi judecat la Tribunalul Iaşi

Interlopii acuzaţi de spălare de bani, înşelăciune şi trafic de persoane sunt transportaţi săptămânal de la Vaslui la Iaşi. Numai combustibilul necesar dubelor în care sunt urcaţi interlopii a costat 1.000 de euro din banii contribuabililor.

De când au fost arestaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, şase membri ai reţelei sunt plimbaţi săptămânal de la Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, unde au fost transferaţi, la Palatul de Justiţie din Iaşi sau la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Deşi de multe ori maşinile IPJ Iaşi, care se ocupă de „plimbatul“ clanului, nu au avut combustibil pentru a merge în misiuni, săptămânal străbat 70 de kilometri pentru a-i aduce pe Bogdan Tofan (fost Corduneanu), Petronela Tiugă (fostă Corduneanu), Constantin Bogdan (fost Corduneanu), Marian Simon (fost Corduneanu), Adrian Corduneanu şi vărul acestora, Iulian Bogdan.

1.000 de euro în două luni

Conform datelor oferite de IPJ Iaşi, doar pentru combustibil s-au cheltuit, de pe 25 ianuarie până pe 22 februarie, 2.893 de lei. Până în prezent, pe transportul membrilor clanului reţelei s-au cheltuit din banii publici 4.339 de lei, aproximativ 1.000 de euro.

Şeful IPJ Iaşi susţine însă că s-a ajuns la această situaţie pentru că în arestul instituţiei nu erau condiţii pentru a-i „găzdui“ pe toţi cei 16 membri ai reţelei arestaţi de judecători. „Suntem constrânşi de procedurile penale să-i transferăm. Arestul IPJ Iaşi este dizlocat într-o locaţie provizorie şi nu dispunem de un număr foarte mare de locuri. Aşteptăm fonduri pentru a finaliza arestul“, a declarat comisarul-şef Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi.
Pentru a-i transporta pe membrii reţelei şi pentru ai păzi pe perioada desfăşurării diferitelor procese de la Palatul de Justiţie ieşean sunt mobilizate numeroase forţe de ordine de la Serviciul de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Iaşi, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră.

16 interlopi sunt în arest

De asemenea, din banii daţi de Minister sunt cheltuiţi zilnic câte 8,5 lei de persoană pentru mâncarea celor 16 membri ai clanului şi o altă sumă pentru utilităţi. La jumătatea lunii ianuarie, 21 de membri ai celui mai de temut clan interlop din Iaşi au fost săltaţi de acasă cu mascaţii şi arestaţi. În acest moment, doar 16 dintre aceştia mai sunt în arestul Poliţiei din Iaşi şi Vaslui.

Interlopii din gruparea Corduneanu sunt cercetaţi pentru înşelăciuni imobiliare şi bancare, trafic de persoane, şantaj şi constituire de grup infracţional organizat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite