Trupa Iris în noua formulă susţine un concert la deschiderea anului universitar de la UMF Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare concert de muzică clasică desfăşurat în aer liber la Iaşi
Cel mai mare concert de muzică clasică desfăşurat în aer liber la Iaşi

Legendara trupă rock Iris susţine un concert dumincă seară, 30 septembrie, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi la ceremonia de deschidere a anului universitar.

Mediciniştii se pot lăuda că vor avea cea mai de gală deschidere de an universitar, care poate fi urmărită online pe platfoprma de e-learning a UMF Iaşi. De la ora 16.30, la festivitatea desfăşurată în Piaţa Naţiunii sub logo-ul „70 de naţionalităţi într-o universitate pentru o vocaţie" vor ţine discursuri miniştrii Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi Sănătăţii, doctorul Vasile Cepoi.

Ceremonia va fi urmată de Gala Extraordinară de Operă şi Balet, în interpretarea Corului, Ansamblului de balet şi Orchestrei Operei Naţionale Române Iaşi.

Fanii l-au rugat minute în şir pe Cristi Minculescu să nu părăsească formaţia Iris la penultimul concert susţinut la Iaşi

„În pofida vremurilor grele vrem să creăm o sărbătoare pentru Iaşi şi vrem să stimulăm viaţa culturală a Iaşiului, astfel încât la toate manifestările vom avea ca invitaţi reprezentanţi ai culturii ieşene, cum ar fi Opera, Filarmonica", spune profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi.

Atracţia serii pentru studenţi o constituie şi concertul legendarei trupe rock Iris, aflată la Iaşi în premieră în noua componenţă, fără Cristi Minculescu ca solist.

În prezent, la UMF Iaşi sunt peste 10.000 de studenţi, iar 2.000 dintre ei sunt străini din 70 de ţări.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite