Trei ieşeni râvnesc la şase hectare de teren în Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de judecata
Sala de judecata

Elena, Manuela şi Lucian G. au dat în judecată Universitatea „Al. I. Cuza" pentru a-şi recupera terenul preluat de la rudele lor de comunişti în 1953. Pământul este situat în Grădina Botanică.

Cei trei ieşeni au cerut Tribunalului Iaşi să constate că sunt îndreptăţiţi să primească cei 5,6 hectare de teren şi să dispună restituirea în natură a terenului sau echivalentul acestuia. În plângerea adresată instanţei moştenitorii susţin că terenul a fost cumpărat în 1926 de o rudă, iar în 1953 a fost preluat de comunişti. Moştenitorii au cerut retrocedarea pământului în 1991, dar Comisia Locală de Fond Funciar le-a precizat că proprietatea se află în administrarea Grădinii Botanice.

Citiţi şi:

Milionarul sărăcit din Iaşi îşi va primi terenul înainte de Crăciun

Aceştia au solicitat ulterior Universităţii „Al. I. Cuza" să le dea terenul, dar pentru că nu au primit niciun răspuns s-au adresat Tribunalului Iaşi.„În priviinţa modului de restituire a terenului menţionăm faptul că acesta este şi în prezent liber, restituirea în natură fiind posibilă. Solicităm să constataţi pe baza situaţiei de fapt prezentate şi a înscrisurilor  ce atestă această situaţie că subsemnaţii suntem persoane îndreptăţite să obţinem restituirea suprafeţei de 5,86 hectare, dobândite în anul 1926 de autorii noştri şi preluate de fostul regim comunist ", se precizează în plângerea adresată instanţei de cei trei ieşeni. Primul termen al procesului va fi pe 26 martie. Atunci Universitatea "Al. I. Cuza" va trebui să-şi precizeze punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite