Milionarul sărăcit din Iaşi îşi va primi terenul înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe vechiul amplasament al lui Nicolae Burdea din Copou sunt pomi şi vie
Pe vechiul amplasament al lui Nicolae Burdea din Copou sunt pomi şi vie

Nicolae Burdea (81 de ani), ieşeanul care a primit daune de la instanţă pentru că nu şi-a folosit pământul, va afla zilele acestea în ce zonă din Copou va lua cele 9,8 hectare

Octogenarul Nicolae Burdea şi-ar putea primi în fizic terenul pe care-l are prin decizie judecătorească de şase ani. Daunele de 20.000 de lei pe care instanţa i le-a acordat pe 14 decembrie pentru că nu s-a putut folosi de terenul moştenit de la părinţii săi i-a pus în mişcare pe reprezentanţii Staţiunii de Cercetări Vini-Viticole din Copou. Ieşeanul va afla săptămâna aceasta unde va primi moştenirea de 9,8 hectare de teren pe care se chinuie să o obţină de şase ani.


„Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Vini-Viticolă din Copou au vrut să ne dea tot terenul într-un loc. Însă în zona indicată de ei nu sunt 9,8 hectare, ci doar 8 hectare. Săptămâna aceasta vom discuta şi se va decide în ce zonă va primi restul de pământ“, a precizat Constantin Costache, expertul tehnic angajat de Nicolae Burdea.

Citiţi şi:

Halal justiţie română: ieri milionar, azi sărac lipit

Un octogenar din Iaşi a devenit milionar peste noapte

Şefii Staţiunii de Cercetare, care administrează în prezent terenul, au confirmat săptămâna trecută că o bucată din pământul moştenit de fraţii Burdea va fi dat în altă parte. „El a cerut pe vechiul amplasament şi acolo a primit. Doar 3.000-4.000 de metri pătraţi sunt ocupaţi de alte proprietăţi pentru că între timp s-au dat titluri de proprietate aiurea şi a trebuit să-i dăm în altă parte“, a spus Costică Savin, directorul staţiunii.


Daune reduse de Tribunal


După ce va fi stabilit noul amplasament, dosarul lui Nicolae Burdea va mai ajunge la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi şi la Comisia Judeţeană de Fond Funciar pentru a-i fi eliberat titlul de proprietate.


În 2005, Nicolae Burdea şi fratele său Sergiu au obţinut în instanţă cele 9,8 hectare de teren în Copou, moştenite de la tatăl lor. După ce au aşteptat în zadar să primească pământul, cei doi fraţi au dat în judecată Comisia Judeţeană de Aplicare a Legii nr. 18/1991 pentru că nu s-au putut folosi de terenul aflat în administrarea Staţiunii de Cercetări Vini-Viticole. În 2009, Tribunalul Iaşi a dispus ca Nicolae şi Sergiu Burdea să primească despăgubiri în valoare de 69,4 milioane de lei, Comisia Judeţeană de Aplicare a Legii nr. 18/1991 a făcut apel, iar în iulie 2010 Curtea de Apel Iaşi a hotărât să anuleze sentinţa şi să trimită dosarul spre rejudecare la Judecătorie. Decizia a fost menţinută şi de Curtea Supremă, iar procesul a fost reluat.


În primăvară, cei doi fraţi Burdea au primit din nou 69,4 milioane de lei de la Judecătorie. Pe 14 decembrie Tribunalul a dispus ca daunele să fie reduse până la 20.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite