Trei ieşeni, în spital din cauza caniculei. Ce măsuri vă recomandă medicii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma expunerii la căldură, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale miercuri. Medicii reamintesc măsurile pe care le puteţi lua pentru a limita efectele caniculei.

Astfel, cei care în perioade caniculare stau în spaţii închise trebuie să evite creşterea temperaturii prin utilizarea limitată a aparatelor electrocasnice, acoperirea ferestrelor expuse la soare şi închiderea lor în miezul zilei.

image

Totodată nu se recomandă utilizarea ventilatoarelor dacă temperatura a depăşit 32 de grade Celsius. În perioadele caniculare aerisiţi încăperile dimineaţa şi seara şi reglaţi aerul condiţionat la 5 grade sub temperatura ambientală.

Dacă staţi în spaţii deschise deplasările sunt recomandate, pe cât posibil, în primele ore ale dimineţii sau seara. "Alternaţi deplasarea cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat, precum magazinele, sau fără expunere directă la soare. Purtaţi haine lejere,subţiri,deschise la culoare, pălarii şi ochelari de soare. Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi (un pahar la 15-20 de minute), nu prea reci“, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Ieşenii, fugăriţi de caniculă în parcuri şi la terase GALERIE FOTO

Se recomandă consumul de fructe şi legume sau iaurt, evitaţi grăsimile. Este interzis consumul de alcool. Nu lăsaţi copilul sau animalele de companie singure în maşină.

"În cazul în care apar insolaţia, crampele de căldură, epuizarea şi şocul hipotermic se recomandă odihna într-un spaţiu răcoros, consumul de lichide şi scăderea temperaturii corpului prin udare sau ventilare", spun medicii.

Miercuri la Iaşi sunt anunţate temperaturi de 32 de grade Celsius.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite