Iaşi: „Trăiesc din mâncarea părinţilor, după două decenii de muncă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomera Maricica Ursu din Iaşi trebuie să le spună în fiecare zi celor trei copii că nu are bani să le cumpere dulciuri, haine sau caiete pentru şcoală. Femeia caută cu disperare un loc de muncă pentru a-şi putea trimite copiii la şcoală şi pentru a face faţă întreţinerii în timpul iernii.

Maricica Ursu, de 40 de ani, a devenit şomeră după 20 de ani de muncă la o firmă din Iaşi, Moldomobila. Femeia se ocupa cu ambalaj şi finisaj, însă a fost concediată deoarece firma nu mai avea comenzi, iar salariile erau plătite cu întârziere, o dată la trei luni.

Citeşte şi:

Iaşi: Şomer cu diplomă: „Sunt cu moralul la pământ!“

Iaşi: Şomeri dezamăgiţi de oferta de joburi

Şi soţul ei, Neculai care are 42 de ani lucrează în construcţii ca muncitor, însă câştigă cu 200 de lei mai puţin, din cauza dificultăţilor financiare ale firmei.

„Înainte aveam un salariu de 760 de lei şi abia ne descurcam cu cheltuielile. Acum am un ajutor de şomaj de 500 de lei, iar soţul câştigă 800 de lei şi nu ştim cum să mai facem faţă", a spus ieşeanca.

Mamă a unui băiat de 17 ani şi a două fete gemene de 13 ani, Maricica a redus drastic din cheltuieli, mai ales cele pentru mâncare şi utilităţi.

Femeia plăteşte facturile o dată la două sau chiar trei luni, în funcţie de banii care îi mai rămân. Coşul zilnic se reduce în fiecare zi, mai puţină pâine, ulei şi carne aproape deloc.

Citeşte povestea şomerei în:

stampila ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite