Iaşi: Şomeri dezamăgiţi de oferta de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanelor cu studii superioare li s-au pus la dispoziţie doar 103 locuri de muncă. Cele mai multe posturi, 213 au fost pentru confecţioneri.

Majoritatea ieşenilor veniţi de dimineaţă să-şi depună CV-ul la Bursa Locurilor de Muncă s-au întors dezamăgiţi acasă. Cei mai afectaţi au fost absolvenţii de facultate, care au avut la dispoziţie doar 103 locuri din totalul celor 1.028 puse la dispoziţie de angajatori. Ionuţ Roşu are 28 de ani şi în 2006 a absolvit Facultatea de Construcţii. A lucrat timp de trei ani la Timişoara, Botoşani şi Iaşi, iar din noiembrie anul trecut este şomer.

Fără joburi în construcţii
Astăzi a venit la Casa de Cultură a Studenţilor în căutarea unui job, însă a plecat fără nicio promisiune. „Am venit după mine cu CV-uri, dar le iau înapoi. N-am găsit decât o slujbă în construcţii şi nici aceea nu era chiar în domeniul meu, pentru că se căuta agent de vânzări de materiale de construcţii importate“, spune Ionuţ. Fără succes a venit la târg şi Sabina Ionescu-Mărgărint, în vârstă de 22 de ani.


Tânăra a terminat anul trecut Facultatea de Litere cu media 9,40, însă toate eforturile sale de angajare au fost în zadar. Nici astăzi norocul nu i-a surâs. „În fiecare vară mi-am căutat de lucru în domeniu, am trimis peste 30 de CV-uri, dar nu am fost chemată la interviuri. Astăzi am văzut o singură ofertă în domeniu, am lăsat un CV şi nu-mi rămâne decât să aştept“, spune Sabina.

Nici persoanele cu studii medii trecute de prima tinereţe n-au avut şanse prea mari cu ofertele prezentate la târg. Cele mai multe joburi scoase la concurs i-au vizat pe tineri.
Cei mai afectaţi sunt ieşenii de peste 40 de ani care au lucrat o viaţă întreagă la fabricile falimentare din zona industrială. „La vârsta mea se pare că nimeni nu are nevoie de mine aici“, spune Marius Matran (50 de ani), angajat la Fortus timp de 22 de ani.

Peste 1.000 de joburi
Au participat 92 de agenţi economici care au scos la concurs 1.028 de locuri de muncă. Persoanele cu studii medii au putut opta pentru 776 de posturi, cele mai multe în domeniul confecţiilor - 213. Alte 40 de posturi au fost pentru ambalator manual,iar 32 pentru agent de asigurare. Ieşenii cu studii superioare au avut la dispoziţie 103 joburi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite