Traficul din Iaşi, blocat pe bani europeni (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au decis să scoată timpii de la semafoare în cadrul unui proiect, ineficient, de fluidizare a traficului autobuzelor. Şoferii RATP şi vatmanii spun că investiţia de 55.000 de euro din fonduri europene nu se justifică.

O bună parte a semafoarelor din Iaşi nu mai afişează timpul alocat fiecărei culori, începând din toamna lui 2010. Sistemul provoacă nemulţumire în rândul şoferilor, dar şi pericol de accidente, pentru că unii conducători auto pleacă în momentul când se termină verdele pentru pietoni şi pătrund în intersecţie chiar dacă încă au roşu.

Aparatele nu sunt defecte, ci au fost modificate special în cadrul proiectului „Green Light", realizat de municipalitate cu 55.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Mai citiţi:

Transportul public la Iaşi, promovat cu bani europeni prin desene animate şi baloane (FOTO şi VIDEO)

Trafic infernal în Iaşi de Ziua Unirii

Cum merge „Green Light"

Concret, proiectul are rolul de a fluidiza traficul mijloacelor de transport în comun pe traseul Tudor Vladimirescu - Agronomie.

„Fiecare semafor din acest sector este dotat cu o cameră video care poate identifica autobuzele şi tramvaiele dintre celelalte autovehicule.În momentul în care celulele detectează un mijloc de transport în comun se prelungeşte timpul alocat culorii verzi la acel semafor", a explicat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei Iaşi.

Şoferii RATP, nemulţumiţi

Realitatea din teren îl contrazice pe edil. Reporterii „Adevărul de Seară" au parcurs în ambele sensuri traseul pe care s-a implementat proiectul „Green Light" şi schimbările anunţate nu se văd, lucru confirmat şi de şoferii care transportă călători.

Vezi mai jos cum „funcţionează“ sistemul „Green Light“:

„Noi avem propriile noastre repere. Spre exemplu, dacă am plecat pe primele secunde verde de la baza Bulevardului Independenţei, ştiu că prind verde până la Fundaţie. Mi s-a întâmplat de multe ori să fim mai multe autobuze unul după altul şi să prindă verde numai primele. Nu se justifică scoaterea timpilor de la semafor pe atâţia bani", este de părere unul dintre şoferii RATP.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite