UPDATE Peste 3.000 de oameni au ajuns la Bursa locurilor de muncă. Vezi unde te poţi angaja în această perioadă la Iaşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie la Bursa Locurilor de Muncă
Aglomeraţie la Bursa Locurilor de Muncă

În urma Bursei locurilor de muncă din Iaşi şi Paşcani aproape 2.700 de persoane au fost selectate de angajatori în vederea angajării.

Ora 15.00 Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, peste 2.100 de locuri de muncă au fost puse la bătaie de 145 de angajatori.

Aglomeraţie la Bursa Locurilor de Muncă

„Din cele peste 3.200 de persoane care au vizitat standurile agenţilor economici, 2.670 au fost selecţionate în vederea angajării, iar  51 de solicitanţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale din care 9 cu studii superioare“,  a precizat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Ora 12.00 Intrarea principală a Casei de Cultură a Studenţilor a fost blocată de sute de oameni care aşteptau, în jurul orei 10.00, să intre pentru a afla ofertele celor peste 100 de angajatori prezenţi la eveniment.

Peste 1.800 de joburi la bursa locurilor de muncă din Iaşi

Unii au stat mai bine de o oră pentru a intra în instituţia care găzduieşte Bursa locurilor de muncă organizată vineri de AJOFM Iaşi. "Am venit să văd ce oferte sunt pentru studii superioare. Am terminat la Universitatea Agricolă şi vreau să aflu dacă sunt posturi pentru inginer agronom. Sunt în şomaj şi sper ca până în toamnă, când va merge copilul meu la grădiniţă, să-mi găsesc un loc de muncă", a spus Geanina Ciubotaru (35 de ani), care aştepta în faţa Casei de Cultură a Studenţilor în jurul orei 10.15.

Florea Azulufei (59 de ani), şomer de mai bine de un an, spera să găsească un loc de muncă în construcţii. "Am 28 de ani vechime ca zidar, dar sunt cam bătrân şi nu mă mai angajează nimeni. Aş mai avea nevoie de 8 ani ca să pot ieşi la pensie. Am vorbit la o firmă de aici şi mă mai uit să văd cdacă mai găsesc ceva", a spus bărbatul.

Iaşi: Aţi absolvit studii superioare? Acum aveţi şansa să vă angajaţi!

Cele mai aglomerate standuri au fost ale angajatorilor care ofereau joburi pentru muncitori necalificaţi sau cu studii medii, acestea fiind şi cele mai numeroase, peste 1.500. Cele mai multe dintre ele sunt în domeniul serviciilor (403), construcţii (340), confecţii (265), industrie şi comerţ.

Aproape 200 de locuri de muncă sunt disponibile pentru absolvenţi de studii superioare în domenii precum turism, IT, medicină. „Ofertele sunt diversificate, sperăm ca ieşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă să fie mulţumiţi şi cât mai mulţi să găsească ceea ce li se potriveşte“, au spus reprezentanţii AJOFM Iaşi. Oamenii au primit consiliere despre cum să-şi scrie CV-ul, scrisoarea de intenţie şi cum să aplice online pentru locurile de muncă disponibile.

Vezi aici cât te costă să studiezi şi să te întreţii în străinătate

Totodată, la târg sunt joburi în Danemarca, oferite prin reţeaua EURES, în domenii precum sănătate, IT şi turism. Condiţia esenţială este ca solicitanţii să ştie limba engleză.

La Bursa locurilor de muncă de la Paşcani, organizată la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu", sunt prezenţi 34 de agenţi economici cu aproape 400 e joburi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Mldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite