Sute de bugetari ieşeni protestează în faţa Prefecturii în ploaie şi frig (UPDATE) VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat de la ora 12.00 în faţa Palatului Administrativ pentru a-şi cere drepturile.

ORA 12.40 Liderul de sindicat din cadrul Primăriei susţine că sute de bugetari au salariu sub 800 de lei şi că nu pot trăi cu acest venit. „Este o adevărată dramă ce trăiesc acum bugetarii. Numai în administraţia publică sunt 500 de persoane care au sub 800 de lei“, a spus Gabriela Chisăliţă, liderul de sindicat din Primărie.

image

Ora 12.00 Sute de funcţionari din administraţia publică, poliţişti, sindicalişti ai Cartel Alfa scandează la această oră în faţa Prefecturii. Principalele nemulţumiri ale bugetarilor sunt lipsa de locuri de muncă, reducerile salariale şi disponibilizările masive din ultima perioadă.

image

Oamenii cer crearea de locuri de muncă şi stoparea disponibilizărilor din sistemul bugetar. Bugetarii scandează "Hoţii!" şi "Jos Guvernul!". Angajaţii din sistemul bugetar înfruntă ploaia măruntă şi frigul.

Iaşi: Protest al medicilor de la Spitalul „Sf. Ioan“ în solidaritate cu asistenta de la Maternitatea Giuleşti

Poliţiştii renunţă la orele suplimentare şi amenzile usturătoare

Protestele vor continua pe tot parcursul săptămânii. Pe 22 sepetmbrie vor participa federaţiile din sănătate, pe 23 federaţiile din educaţie, pe 24 federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar pe 27 federaţiile din administraţie şi chimie.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite