Iaşi: Protest al medicilor de la Spitalul „Sf. Ioan“ în solidaritate cu asistenta de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care se redeschide unitatea medicală din Capitală unde au pierit şase bebeluşi, medicii de la UPU „Sf. Ioan" din Iaşi trag încă un semnal de alarmă legat de amânarea deschiderii noului Spital de Urgenţă din Copou.

Protestele de la UPU „Sf. Ioan" din Copou sunt organizate de SANITAS Iaşi în semn de solidaritate cu asistenta Florentina Cîrstea, aflată în arest după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde şase bebeluşi au pierit într-un incendiu.

„Am ales această zi în care se taie panglica la Maternitatea Giuleşti pentru a le reaminti celor care au introdus genocidul în sistemul medical că şi noi aşteptăm de 14 ani tăierea panglicii la noul spital de urgenţe din Copou", a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU „Sf. Ioan" Iaşi.

În prezent, 7 medici de urgenţă ţi 21 de asistenţi asigură tratament pentru peste 31.000 de urgenţe în fiecare an. „În condiţii de lucru ca în secolul trecut şi cu personal insuficient se poate întâmpla oricând o eroare. Nu ne putem asuma răspunderea pentru erorile de gestionare a sistemului făcute de cei ce ne guvernează", a precizat Ciuhodaru.

Mai citiţi şi:

Copiii arşi la Giuleşti, caz fără precedent

Maternitatea Giuleşti a fost renovată

Medicii ieşeni se arată debusolaţi şi de lipsa de reacţie a Executivului faţă de locurile de muncă din sistem. „Am iniţiat acum aproape un an un proiect legislativ ce prevede deblocareaposturilor din sistem în conformitate cu normativele în vigoare, dar până azi nu s-a întâmplat nimic. De aceea suntem lângă pacienţii şi colegii noştri şi cerem în stradă sănătatea noastră", a încheiat Tudor Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite