Proiectul ilegal Palas, ridicat în slăvi de primarul Iaşiului la Gala „10 pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita a fost premiat pentru proiectul Palas  Foto: Florin  Chirica
Primarul Gheorghe Nichita a fost premiat pentru proiectul Palas Foto: Florin Chirica

Primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari şi personalităţi de marcă sunt prezenţi sâmbătă seară la Iaşi, pentru a participa la Gala „10 pentru România“, organizată de Realitatea TV.

Ora 19.40 Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a primit premiul la categoria „Dezvoltare urbană şi comunitară“, pentrul proiectul urbanistic Palas, care este ridicat de milionarul Iulian Dascălu, în centrul Iaşiului. Deşi ansamblul a fost declarat ilegal prin două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, edilul-şef a ţinut un discurs exaltat.

„Premiul este o răsplată pentru cei care cu consecvenţă şi competenţă au susţinut acest proiect unicat în ţară. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru cei care s-au gândit cum se poate derula un astfel de proiect în timp şi spaţiu. Odată cu acest proiect, Iaşiul se modernizează, devine o capitală europerană. Creem un sistem de referinţă pentru viitor. Acest lucru mă animă să fiu lângă un investitor cu curaj şi consecvenţă. Mă animă să mă bat cu toţi detractorii, care au alte interese decât cel al românilor“, a fost discursul primarul Gheorghe Nichita.

Ora 19.00 Oenologul Valeriu Cotea a fost premiat pentru excelenţă pentru întreaga operă. „Supranumit regelui vinului şi autorul a peste 500 de scrieri de specialitate, este cel mai mare specialist în oenologie“, l-a descris Florin Piersic.

Ora 18.50 Seria premiilor acordate la Gala „10 pentru România“ a fost deschisă de ieşeanca de 13 ani, Mădălina Lefter, care s-a remarcat în peste 50 de competiţii naţionale şi internaţionale în muzica pop. Tânăra care a fost premiată la secţiunea „Contribuţie la imaginea României“.

Iluminat festiv de Sărbători la Iaşi cu dedicaţie pentru Realitatea TV

Ora 12.00 Evenimentul are loc astăzi, 10 decembrie, la Teatrul Luceafărul din Iaşi, spectacolul urmând a fi transmis live între orele 18.30 şi 21.00. Organizatorii Realitatea Media vor oferi premii către zece personalităţi din regiunea Moldovei.

Organizatorii anunţă că vor fi înmânate premii de excelenţă pentru personalităţi care s-au remarcat prin rezultate deosebite în diverse domenii de activitate, pentru întreaga activitate şi pentru contribuţia la îmbunătăţirea imaginii ţării peste hotare.

Primăria va susţine Gala Regională cu 70.000 de lei din fonduri publice. Edilii vor asigura sala de spectacol, sonorizarea, costurile legate de trofee şi diplome şi decorarea sălii. Edilii vor plăti şi cazarea pentru două nopţi a 40 de persoane Realitatea TV, recepţie pentru 150 de persoane, protocolul ceremoniei şi invitaţii.

Gala „10 pentru România“ va fi organizată la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite