A supravieţuit măcelului de la Scânteia şi acum cere dreptate (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Meşteru, unul din cei doi supravieţuitori ai catastrofei feroviare de la Scânteia, când 14 oameni au murit după ce un tren a izbit din plin un microbuz, este nemulţumit că vinovaţii rămân nepedepsiţi la aproape doi ani de la tragedie. Bărbatul este mulţumit că a scăpat cu viaţă, deşi rănile căpătate atunci îl chinuie şi în prezent.

Tragedia feroviară de pe 14 august 2009, când 14 oameni au murit după ce un tren a spulberat un microbuz de pasageri trăieşte vie în amintirea tuturor sătenilor din comuna Scânteia. Povestea singurului supravieţuitor din sat este binecunoscută de oameni.

Iaşi: Patronul microbuzului morţii a prezentat Judecătoriei maşina perfectă

„Ilie are încă probleme după acea lovitură. Mai sunt dăţi în care retrăieşte acel moment cumplit", a spus una din femeile din comuna Scânteia.

Mama lui Ilie Meşteru a confirmat pentru „Adevărul" că fiul ei are în continuare probleme de pe urma acelui accident.

„Fizic nu s-a vindecat complet, piciorul il mai doare. Ar vrea să nu se mai gândească la accident. Nu poate să ridice greutăţi, aşa că de aproape un an lucrează ca paznic la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri", spune Paraschiva Meşteru (72 de ani), mama lui Ilie.

image

Parascheva, mama lui Ilie Meşteru

Iaşi: Tragedia de la Scânteia, cuantificată de rudele victimelor

Reporterii „Adevărul" l-au căutat pe Ilie Meşteru la locul lui de muncă. Supravieţuitorul de la Scânteia s-a arătat foarte nemulţumi de felul în care decurge procesul patronilor firmei de transporturi care opera curse pe ruta Scânteia-Iaşi.

„Statul face ceva? Face bine pentru cei care nu au trebui să facă. Patronii care ne-au distrus în halul acesta au plătit cu ceva? O daună? Atâtea vieţi au fost distruse şi ei ce au suportat? Nu s-a rezolvat nimic", a spus Ilie Meşteru, care a comentat foarte puţin vizavi de urmările accidentului.

„Dacă aţi auzit aşa ceva, nu ştiu. Aşa vorbeşte lumea. Urmele pe care le am sunt cele două degete lipsă de la o mână", a precizat bărbatul.

image

Ilie Meşteru pe patul de spital

Banii primiţi ca despăgubiri s-au dus mai toţi pe recuperarea medicală. „Am cheltuit o grămadă de bani pe spitale, după 100 de zile de spitalizare. Dacă nu ai nimic în buzunar nici nu se uită medicul la tine. Am primit mai puţini bani decât ar trebui, dar bine că-s pe picioarele mele şi sănătos", a încheiat Meşteru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite