Angajatele de la Boli Infecţioase din Iaşi, dispuse să ia şpagă pentru angajări ilegale, riscă să rămână fără serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi riscă să-şi piardă serviciul după ce lăcomia le-a făcut să recurgă la ilegalităţi pentru a-şi rotunji veniturile

Kinetoterapeutul Elena Lenonte şi asistenta Elena Rotaru au fost filmate cu camera ascunsă în timp ce negociau pensionarea şi angajarea ilegală a unor ieşence.

Cele două angajate au ajuns în atenţia Comisiei de Etică de la Spitalul de Boli Infecţioase. Negocierea „la sânge" a tarifelor a fost filmată de reporterii „ADS" Iaşi, dar cele două cadre medicale neagă că ar fi vinovate.

Cât dai şpagă ca să ajungi asistentă la Boli Infecţioase în Iaşi. Vezi cum negociezi o angajare VIDEO

„A fost întrunită Comisia de Etică la nivelul spitalului, însă doar o singură asistentă a venit, cealaltă este în concediu de odihnă. Imediat cum va ajunge îi vom lua şi acesteia declaraţie. Cealaltă, Elena Rotaru, a venit, a dat şi a semnat declaraţia în faţa comisiei. Aceasta a negat totul, a spus că nu are cunoştinţă despre acest caz", a explicat Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Măsurile disciplinare vor fi luate  abia după ce kinetoterapeutul Elena Leonte se va întoarce din concediul de odihnă.

„Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat şi vreau să fie luate măsurile corespunzătoare. De aceea aşteptăm să luăm şi cealaltă declaraţie, de la cealaltă persoană implicată. Trebuie să luăm măsurile necesare, care sunt prevăzute de Codul Muncii şi care pot merge până la desfacerea contractului de muncă", a completat directorul.  

Ce umilinţe îndură ieşenii care doresc să se pensioneze pe caz de boală
Este o încălcare a legii din punct de vedere disciplinar care trebuie sancţionată. Spitalul este în subordinea Consiliului Judeţean şi ei ar trebui să ia măsuri", a precizat Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite