Şomajul scade doar în statistici deoarece ieşenii nu-şi mai prelungesc cererile pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de persoane fără un loc de muncă din judeţ aflat în statisticile oficiale a scăzut în ultima lună.

Conform evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi, numărul de şomeri înregistrat în judeţ a ajuns la 21.721 de persoane, după ce la finalul lunii trecute depăşise 22.000. Scăderea, însă, nu se datorează doar faptului că persoanele care au ieşit din statistici şi-au şi găsit un loc de muncă.

Mulţi dintre ieşenii fără un serviciu au ales să nu-şi mai prelungească dosarele de şomaj, văzând că piaţa muncii nu le oferă nicio oportunitate de angajare conform studiilor şi a pregătirii pe care o deţin.

Citeşte şi:

Iaşi: 13 şomeri înghit 140.000 de euro de la Forţele de Muncă pentru a se angaja

Iaşi: 200 de şomeri s-ar putea recalifica luna aceasta

„Rata şomajului a scăzut de la 7,21% la 7,02%. Acest lucru se datorează intensificării activităţii de promovare a serviciilor oferite de agenţie, creşterii numărului de locuri de muncă dar şi faptului că numărul de persoane care beneficiază de indemnizaţie de şomaj a scăzut deoarece acestea nu şi-au mai prelungit cererile", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Astfel, la finalul lunii trecute în baza de date a instituţiei 13.191 dintre persoanele fără un loc de muncă nu primeau nici măcar indemnizaţia de şomaj. De asemenea, 14.119 dintre şomerii ieşeni provin din mediul privat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite