Iaşi: 200 de şomeri s-ar putea recalifica luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de ieşeni au luna aceasta şansa de a se înscrie la cursuri de calificare. După o analiză a pieţei, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a decis deschiderea a opt module de pregătire.

Meseriile în care ieşenii pot obţine luna aceasta calificare atestată de o diplomă recunoscută la nivel european sunt cele de contabil, frizer, agent de pază şi ordine, brutar, coafor, instalator tehnico-sanitar şi de gaz, lucrător în comerţ sau manager de proiect. Modulele de pregătire sunt accesibile în special celor care au finalizat doar cursurile şcolilor generale. Singurul curs care solicită studii superioare este cel de manager de proiect.

Luna aceasta Iaşiul este judeţul în care cele mai multe persoane vor beneficia de calificare, recalificare şi formare profesională prin intermediul AJOFM. Acesta este urmat de Dâmboviţa, unde vor participa la cursuri 176 de persoane. Cursurile sunt gratuite pentru şomerii aflaţi în baza de date a serviciului public de ocupare a forţei de muncă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite