Se anunţă încă un Bacalaureat dezastruos la Iaşi. Află cum au trecut elevii de a doua simulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a XII-a nu au reuşit să obţină notă de trecere la simularea examenului de maturitate. Directorii şcolilor spun însă că se constată o îmbunătăţire a rezultatelor faţă de simularea din luna martie.

Dezastrul de la examenul de Bacalaureat de anul trecut, când aproape jumătate din elevii ieşeni au picat probele, are mari şanse să se repete. Asta arată şi rezultatele obţinute la cea de-a doua rundă a simulării testelor naţionale organizate săptămâna trecută.

Cu probleme la capitolul promovabilitate se numără în special liceele din zona industrială.

Alarmant! Licee din Iaşi cu zero promovabilitate la simularea Bacalureatului

Alarmant! Mai puţin de jumătate din liceenii ieşeni au luat notă de trecere la simularea Bacalaureatului

Astfel, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza", din cei 60 de elevi care s-au prezentat la simulare, doar 2 au reuşit să obţină notă de trecere.

„Sperăm că o să se mobilizeze pe ultima sută de metri", spune profesorul Ştefan Chichirău, directorul Colegiului „Mihail Sturdza".

Rezultate extrem de slabe au luat şi elevii de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi" din Iaşi, unde doar 3 elevi au promovat din cei 85.

Şi elevii de la Grupul Şcolar „Anghel Saligny" au picat pe rupte examenul. Doar 9 elevi din cei 45 prezenţi au luat notă de trecere.

Bac-ul, probă imposibilă la şcoala din Holboca. Doi ani la rând, niciun promovat. Directorul: „Anul viitor va fi mai bine“

Topul liceelor din Iaşi cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă UPDATE

„A fost o îmbunătăţire faţă de simularea anterioară, dar mai sunt lacune în continuare", spune directorul Mariana Stana.

La Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „vasile Adamachi", promovabilitatea este de 15%, doar 13 elevi din cei 83 prezenţi reuşind să obţină media peste 6.

Iaşi: Director „corigent“ la Bac: „Carte cu linguriţa nu putem băga în elevi“. Vezi aici explicaţiile oferite de şefii şcolilor cu promovabilitate zero

UPDATE Candidat la Bac-ul de toamnă: „Am la mine surse de inspiraţie“ FOTO

Situaţia este îngrijorătoare şi la şcolile din judeţ. La Grupul Şcolar Târgu Frumos, 5 elevi au luat note de trecere. Un minus au înregistrat la prezenţă.

„Au venit puţini la simulare, doar 42 din 147. Dintre aceştia, 5 au promovat. Profesorii fac eforturi foarte mari, fac pregătire cu ei, dar degeaba", spune directorul Ştefan Roman.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite