Scriitorul Ion Mitican nu va fi numit cetăţean de onoare post-mortem. Primarul Nichita: „Era ca o bibliotecă ambulatorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Mitican Foto: Wikipedia
Ion Mitican Foto: Wikipedia

Doctorul Tudor Ciuhodaru le cere edililor să îi acorde inginerului Ion Mitican, decedat sâmbătă, 24 martie, titlul de cetăţean de onoare. Deputatul mai vrea şi ca o stradă din municipiu să-i poarte numele. Primarul Gheorghe Nichita îi va oferi familiei doar o medalie.

UPDATE Ora 15.00 Primarul Gheorghe Nichita a declarat astăzi că nu poate oferi titlul de cetăţean de onoare post-mortem, ci doar o medalie „In memoriam“.În timp ce-şi transmitea condoleanţele, edilul-şef a făcut şi o gafă.

„Până acum nu am făcut cetăţeni de onoare post-mortem, vom acorda o medalie familieie şi ne vom gândi şi la alte lucruri pentru comemorarea acestuia. Ion Mitican a fost un cetăţean emblematic pentru Iaşi, încât nu trebuie să-l uităm. Era ca o bibliotecă ambulatorie. Avea o dragoste enormă faţă de acest oraş“, a spus primarul.

Scriitorul Ion Mitican, trecut la cele veşnice pe 24 martie, este propus cetăţean de onoare post-mortem de doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

„Poate nu sunt eu cel mai potrivit să evoc personalitatea lui Ion Mitican, dar acest om care a iubit enorm Iaşiul m-a făcut să cunosc, prin scrierile sale, toate cotoloanele Iaşiului şi nenumărate întâmplări istorice marcante sau picanterii din viaţa personajelor oraşului nostru de altădată. Propun ca municipalitatea să îi acorde, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului şi ca o stradă din Iaşi să-i poarte numele", spune doctorul Tudor Ciuhodaru.

Doliu în cultura ieşeană. A murit scriitorul Ion Mitican

Ion Mitican s-a stins din viaţă sâmbătă din cauza unor probleme cardiace.Trupul neînsufleţit este depus la capela bisericii din Cimitirul "Petru şi Pavel", iar înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 11.00.

VIDEO Beci supraetajat, vechi de câteva secole, în centrul Iaşiului. Vezi la ce folosea pivniţa FOTO

Originar din comuna Dăneşti, judeţul Vaslui, scriitorul pasionat de istorie a urmat cursurile Liceului Naţional din Iaşi şi ale Liceului „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui şi a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite