Scandalul afişelor electorale continuă la Iaşi. Candidaţii la Primărie se bat pe locurile de pe panouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi candidaţi la Primăria Iaşi s-au plâns la Biroul Electoral Local că afişele electorale ale competitorilor sunt ori prea multe, ori realizate fără respectarea prevederilor legale.

Cum se face campanie pentru Primăria Iaşi. A lipit afişele electorale, după ce-a rupt pozele contracandidatului VIDEO

Ultima plângere înregistrată la biroul electoral a fost formulată de Partidul Socialist Român care susţine că Tudor Ciuhodaru, candidat la Primăria Iaşi din partea UNPR, încalcă dispoziţiile legale privind realizarea afişelor electorale.

Membrii PSR spun că afişele lui Ciuhodaru nu conţin „menţiunile referitoare la tirajul afişelor, operatorul economic la care au fost realizate precum şi la comanda cărui competitor au fost realizate". Plângerea a fost însoţită de fotografii, iar judecătorii de la biroul electoral au transmis sesizarea la Autoritatea Electorală Permanentă.

Şeful judeţului Iaşi îşi face campanie electorală cu aceleaşi afişe folosite la alegerile din 2008

Afişele electorale au fost subiectul şi altor două plângeri la biroul electoral, ambele fiind însă respinse de judecători ca fiind nedovedite sau inadmisibile. AStfel, PDL a sesizat biroul electoral cu privire la faptul că nu se respectă regula „Câte un afiş pentru fiecare partid", iar PNŢCD a reclamat faptul că UNPR, USL şi PP-DD folosesc locurile de afişaj pe panouri împiedicând pe ceilalţi să-şi afişeze publicitatea electorală.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite