Scandalul de spionaj de la CJ Iaşi ajunge la nepoata preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Adăscăliţei susţine că ruda şefului statului, Claudia Ursu, ar fi în spatele afacerii eolienelor, motivul pentru care cei doi demnitari sunt în vizorul DNA.

Adăscăliţei afirmă, din surse, că jurista Claudia Ursu ar fi furat proiectul de construcţie a unui parc eolian în comuna Dumeşti de la firma Sviluppo şi l-ar fi predat lui Romică Lorenz, reprezentantul firmei Semnal Media.

Vicepreşedintele Adăscăliţei despre spionajul de la CJ Iaşi: „Simirad are un plan diabolic să ne scoată în cătuşe“

Conform vicepreşedintelui, cei doi ar fi făcut presiuni politice şi băneşti şi i-ar fi dat 150.000 de euro mită preşedintelui Constantin Simirad pentru avizarea documentaţiilor.

„Semnal Media a avut sau are sediu în clădirea Moldotrans, lângă OMV Nicolina. Acolo figurează Claudia Ursu care împreună cu Romică Lorenz a preluat proiectul de la Sviluppo şi au legături conexe cu Simirad", a spus Adăscăliţei.

VIDEO Spionaţii de la Iaşi erau traşi pe linie moartă

Claudia Ursu, fiica verişoarei preşedintelui Traian Băsescu, a declarat că toate afirmaţiile vicepreşedintelui sunt minciuni. Jurista oferă consultanţă în domeniul energiei eoliene firmei Semnal Media şi se ocupă în mod special de încheierea contractelor de superficii cu sătenii din Dumeşti pentru a fi construite turbinele pe terenurile lor.

image

„Nu am fost în viaţa mea în biroul lui Simirad sau al lui Adăscăliţei. Sunt minciuni nenorocite. Nişte acuzaţii lipsite de fond şi de acte sau dovezi. Nu am intermediat nicio afacere. Nu sunt firmă de autorizare sau proiectare, nu am avut nicio implicare în emiterea avizelor", a spus Claudia Ursu.

Aceasta a adăugat că nu a avut niciun fel de colaborare cu firma Sviluppo şi că explicaţia pentru aceste acuzaţii este apartenenţa sa politică.

„Am avut o înţelegere verbală cu Sviluppo şi când am cerut un contract mi s-a trimis un acord cadru pe care nu l-am semnat. În momentul de faţă, colaborez cu 20 de firme. Am procură de la Semnal Media şi închei la notariat contractele cu proprietarii din Dumeşti. Este o situaţie ingrată. Sunt membru PD-L şi asta îl deranjează pe Adăscăliţei. Nu am nici legături cu preşedintele României cu care doar mă salut atunci când vine la Iaşi de 24 ianuarie“, a mai spus Ursu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite