Şantier de proporţii în centrul Iaşiului, deschis în două săptămâni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei vor deschide pe 16 ianuarie şantierul în centrul oraşului pentru construcţia pasajului subteran din Fundaţie.

Constructorii contractaţi de Primărie îşi vor organiza şantierul în ianuarie, dar vor începe săpăturile abia în primăvară. Utilajele drumarilor vor fi depozitate pe un teren pe bulevardul Independenţei. 

Pasajul subteran de la Fundaţie, în viziunea edililor ieșeni

Calvarul în centrul oraşului va dura până în 2013. Lucrările costă 53,11 milioane de lei şi fac parte din proiectul european „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest în municipiu Iaşi".

image

Firmele Construcţii Feroviare Iaşi, Grup Colaş şi Loial Impex se vor ocupa de lucrările de asfaltare pe şoseaua şi strada Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, bulevardul Independenţei şi Elena Doamna, schimbarea liniilor de tramvai din Elena Doamna, modernizarea trotuarelor şi amenajarea unei piste de biciclişti pe străzile amintite.

Principalul obiectiv în cadrul proiectului constă însă în construcţia unui pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundaţie care va face legătura între Păcurari şi bulevardul Independenţei. Acesta va avea o lungime de 286 de metri, o lăţime de 10 metri şi o înălţime de 5 metri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite