Salarii nesimţite la CET, societatea falimentară a Primăriei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrala Electrică de Termoficare a lăsat anul trecut o gaură în bugetul local de 150 de milioane de lei. Cu datorii de zeci de milioane de lei la furnizori şi restanţe de la populaţie, la CET se trăieşte bine şi pe timp de criză. Directorul a avut în luna ianuarie un salariu de 11.800 de lei, iar câştigul mediu lunar al angajaţilor este peste 3.000 de lei.

Conducerea CET a schiţat un buget pentru anul acesta în pierdere cu aproape 100 de milioane de lei, cu venituri de 190 de milioane de lei şi cheltuieli de 288,4 milioane de lei.

„Pentru 2011 este o pierdere de 98,34 de milioane de lei, deoarece este o perioadă extreme de dificilă şi se constată că trebuie găsite alternative pentru a scoate societatea din acest şoc al dificultăţilor", au spus reprezentanţii CET.

CET Iaşi a rămas fără cărbune şi este somat de furnizori

Centrala trebuie să achite dobânzi la împrumuturi în valoare de 9,27 de milioane de lei la BCR, Bancpost, BERD, ANRS şi Romgaz Mediaş. În paralel, edilii nu vor renunţa la investiţii care se ridică la 3,5 milioane de lei. Autorităţile vor moderniza sistemul de termoficare, prin montarea echipamentelor în puncte termice din Tătăraşi, Cantemir şi Păcurari, a reţelelor termice şi montarea modulelor termice la trei spitale din Iaşi.

Iaşi: Călduta dată de la CET, mai scumpă cu 10%

Anul trecut, societatea a avut pierderi de 145,6 milioane de lei. Cu venituri de 226,8 milioane de lei şi cheltuieli de 372,6 miloane de lei, şefii CET au dat doar 132,7 miloane de lei pe combustibil, restul cheltuielilor fiind pentru personal. Căldura din acest an va costa 125,1 miloane de lei.

Pentru cei 1.131 de salariaţi ai CET a fost alocat un buget de 56 milioane de lei, ccea ce înseamnă o medie salarială de peste 3.000 de lei pe lună.

Directorul general CET, Dorin Ivana va câştiga anul acesta aproape 75.000 de lei. În luna ianuarie a avut un salariu de 11.800 de lei, în februarie, 8.211 lei, iar din martie directorul are un salariu constant de 5.474 de lei.

Şefii centralei nu au uitat să-şi prindă în buget un fond pentru cadouri. Trecute la capitolul „cheltuieli social culturale“, angajaţii vor beneficia de cadouri pentru copii şi femei în valoare totală de 810.000 de lei, ceea ce înseamnă o medie pe salariat de 716 lei.

În plus, fiecare dintre angajaţii CET vor fi cursanţi în fiecare lună. Conducerea a alocat suma de 70.000 de lei pentru pregătirea personalului prin cursuri şi testări.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite