Românii răniţi în Franţa, aduşi la spitalele din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix, în apropierea localităţii Vidauban
Accidentul a avut loc pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix, în apropierea localităţii Vidauban

Nouă victime, dintre care trei copii, ale accidentului de autocar produs în urmă cu zece zile în Franţa au ajuns la spitalele de Pediatrie „Sfânta Maria" şi „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

 Românii răniţi în accidentul de autocar care a avut loc în Franţa pe data de 2 septembrie vor fi îngrijiţi de medicii ieşeni. Şase adulţi şi trei minori vor fi aduşi la Iaşi miercuri, 12 septembrie, cu un avion şi transferaţi la două spitale din Iaşi. Avionul militar francez va ateriza pe Aeroportul Internaţional Iaşi în jurul orei 18.30.

UPDATE Un autocar din Iaşi, în care se aflau 46 de turişti, a fost implicat într-un accident în Ungaria GALERIE FOTO

Medicii susţin că starea pacienţilor care urmează să ajungă la Iaşi este stabilă.

„La Iaşi vor ajunge şase adulţi şi trei copii. Minorii vor fi duşi la Pediatrie, iar dintre adulţi, patru rămân la noi, iar doi vor fi duşi la Chirurgie Toracică. Pacienţii au fost rezolvaţi de medicii din Franţa, sunt conştienţi şi stabili", spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Accidentul din 2 septembrie s-a produs pe autostrada A8, în apropiere de localitatea franceză Vidauban şi s-a soldat cu moartea unei fetiţe românce şi rănirea altor 42 de români.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite