Revin milionarii care finanţează idei de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Piţigoi (stânga) şi Gabriel Mardarasevici (dreapta) sunt deschişi la idei noi
Bogdan Piţigoi (stânga) şi Gabriel Mardarasevici (dreapta) sunt deschişi la idei noi

Mai mulţi proprietari de companii din Iaşi sunt dispuşi să facă investiţii în proiecte inovatoare. Sumele puse în joc pornesc de la 10.000 de euro şi pot ajunge şi la câteva sute de mii, cu condiţia ca proiectele să fie pe termen lung şi bine documentate.  

O mână de întreprinzători din Iaşi sunt deschişi la colaborări cu persoane care au idei creative în domeniile pe care le stăpânesc foarte bine, dar duc lipsă de fonduri pentru a porni o afacere de la zero.

Citeşte şi:
Pe ce idei de afaceri pariază milionarii

Printre potenţialii finanţatori se află şi reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAI) din Iaşi, care şi-a propus să investească în ideile tinerilor care vor să muncească pe cont propriu. „Va fi o selecţie în genul celei de la «Arena leilor», iar cele mai bune propuneri vor fi finanţate de membrii asociaţiei. Până să ajungem la bani sunt multe de făcut: tinerii trebuie să dovedească că vor să muncească şi că au planuri serioase“, a afirmat Gheorghe Pleşu, preşedintele AOAI. Principala condiţie cerută de asociaţie constă în realizarea unui plan de afaceri bine pus la punct, prezentarea unui proiect inovator, care să asigure dezvoltarea pe termen lung. Un alt om de afaceri care finanţează ideile bune este Gabriel Mardarasevici, care a încheiat de anul trecut colaborările cu compania Ness şi tatonează terenul pentru noi oportunităţi.

A mizat pe consultanţă

Fostul patron al companiei de IT Radix lucrează în domeniul consultanţei, dar se gândeşte serios să investească şi în alte segmente.

„Am încheiat de curând o colaborare cu un tânăr din Bucureşti, care mi-a propus să dezvoltăm o firmă de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene. Am alocat 10.000 de euro pentru început, iar pe măsură ce proiectul se va dezvolta voi mai investi şi alte fonduri. Trebuie însă să mă conving că firma va fi coordonată foarte bine“, a explicat Gabriel Mardarasevici. În schimb, Bogdan Piţigoi a amânat afacerea pe care intenţiona să o dezvolte alături de un tânăr selectat prin „Business angels“.

„Era vorba despre o afacere în care urma să investesc alături de Gabriel Mardarasevici şi un tânăr promiţător în dezvoltarea unei reţele de publicitate stradală, însă în acest moment domeniul este blocat, aşa că am amânat proiectul. După ce va trece criza voi relua finanţările de acest gen“, a spus Bogdan Piţigoi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite