Pe ce idei de afaceri pariază milionarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cu proiecte bune pot primi finanţări de la oamenii de afaceri ieşeni
Tinerii cu proiecte bune pot primi finanţări de la oamenii de afaceri ieşeni

Criza este propice pentru dezvoltarea de noi business-uri, spun oamenii de afaceri. În domenii precum turismul, agricultura, IT-ul, consultanţa şi industria farmaceutică, oportunităţile de investiţii sunt mari.  

În ciuda perioadei economice dificile, tinerii pot demara afaceri de succes, sunt de părere întreprinzătorii ieşeni care sunt dispuşi să facă investiţii în noi proiecte. Şanse de reuşită ar putea avea mai ales persoanele care se orientează către segmente precum turismul, agricultura, industria alimentară, cea farmaceutică şi IT-ul.

Citeşte şi:
Revin milionarii care finanţează idei de afaceri

„Oportunităţile în domeniul agriculturii sunt foarte multe, fiindcă terenuri sunt destule, iar preţurile sunt bune. Este nevoie însă şi de un proiect bun, precum şi de tineri care să le pună în aplicare. Cred foarte mult în viitorul agriculturii ecologice“, spune Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi (AOAI).

Asociaţia susţine prin traininguri şi consultanţă gratuită tinerii care doresc să-şi deschidă propria afacere. Mai mult, membrii AOAI sunt dispuşi să investească sume importante de bani pentru demararea de noi business-uri. Un alt segment unde se pot dezvolta companii este cel al IT-ului.

„Avantajul principal constă în faptul că astfel de afaceri implică resurse financiare mici pentru început. În plus, oraşul Iaşi este un centru universitar important, unde se găsesc cu uşurinţă tineri talentaţi care pot fi angajaţi“, explică Bogdan Piţigoi, om de afaceri.

Turismul, domeniu dificil

Activităţile legate de turism, industria alimentară şi cea farmaceutică le pot aduce pe viitor profituri celor dispuşi să dezvolte proiecte noi. „Cei care vor să se axeze pe turism se lovesc deocamdată de o problemă foarte stringentă: infrastructura proastă. Cu toate acestea, se pot face afaceri de succes şi în acest domeniu“, adaugă Gheorghe Pleşu. În schimb, Gabriel Mardarasevici spune că ar miza în mod special pe consultanţă în afaceri şi atragerea de fonduri UE.

„După mai mult de un an de la începutul stagnării economice, am putea spune că producţia de produse alimentare, serviciile medicale şi cele de consultanţă fiscală şi managerială pot fi printre domeniile câştigătoare“, afirmă Gabriel Mardarasevici.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite