Restructurări de formă în sistemul bugetar ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Prefecturii au finalizat inventarierea posturilor de la nivelul primăriilor din judeţ. Peste 800 de posturi vor fi reduse, dar cele mai multe erau deja vacante

Din cele peste 5.200 de posturi care erau la nivelul administraţiei publice din judeţ la sfârşitul anului trecut, după aplicarea OUG 63/2010 au mai rămas în jur de 4.500. „Până pe 16 august, toate primăriile trebuiau să ne înainteze situaţia cu noile organigrame şi economiile realizate de acestea", a spus Iuliana Cozlosche, directorul cancelariei prefectului.

Printre primăriile care au raportat reduceri considerabile se numără Răducăneni şi Victoria. Astfel, la Răducăneni 60% din angajaţi au fost daţi afară. Practic, în această localitate 75 de posturi au fost reduse în timp ce, la Victoria, 40% din persoane au fost restructurate.

Citeşte şi:

La Primăria Iaşi, nimic nu se pierde, totul se transformă

Pe de altă parte, la Consiliul Judeţean sunt încă vacante 23 de posturi din cele 222. Mai mult, economiile acestei instituţii cu reducerea de personal sunt inexistente. La nivelul Primăriei Iaşi, din cele 313 posturi reduse 309 erau deja vacante.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite