UPDATE Chiriaşii Iulius Mall au fost sancţionaţi de pompieri pentru incendiul de săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la Iulius Mall. Sursa foto: radupricop.ro
Incendiu la Iulius Mall. Sursa foto: radupricop.ro

În urma verificărilor, pompierii au constatat mai multe nereguli. Ei au aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea verificării şi a curăţării coşurilor pentru evacuarea fumului.

UPDATE Reprezentanţii Iulius Mall spun că vina pentru incident aparţine în exclusivitate agentului economic în incinta căruia a izbucnit incendiul: „Facem menţiunea că fiecare operator din food court are responsabilitatea contractuală de a asigura buna funcţionare a spaţiului închiriat, inclusiv curăţarea periodică şi întreţinerea instalaţiei de evacuare a fumului."

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi au concluzionat că vinovaţi pentru producerea incendiului de miercuri seară de la mall sunt chiriaşii din spaţiul comercial în care a izbucnit focul, care nu au respectat normele legale privind prevenirea incendiilor.

FOTO+VIDEO Incendiu la Iulius Mall! Etajul doi al clădirii a fost înecat în fum UPDATE

„S-a aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea verificării, reparării şi curăţării periodice, cel puţin o dată pe an, a coşurilor pentru evacuarea fumului, precum şi nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora", a precizat Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al ISU Iaşi. Sancţiunea a fost acordată în temeiul Hotărârii de Guvern 537 din 2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Incendiu la Iulius Mall. Sursa foto: radupricop.ro

Sancţiunea a fost acordată deşi reprezentanţii Iulius Mall se laudă că îndeplinesc toate normele legale privind prevenirea incendiilor. Într-un comunicat trimis redacţiei, aceştia au precizat că „Iulius Mall este dotat cu sistem anti-incendiu performant, compus din hidranţi, sprinklere şi perdele de apă. Totodată, în Iulius Mall se organizează periodic simulări de intervenţie în caz de urgenţă, astfel că personalul este pregătit să intervină în orice moment"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite