FOTO+VIDEO Incendiu la Iulius Mall! Etajul doi al clădirii a fost înecat în fum UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la Iulius Mall. Sursa foto: radupricop.ro
Incendiu la Iulius Mall. Sursa foto: radupricop.ro

Incidentul a fost muşamalizat de conducerea complexului comercial, dar a fost prezentat pe blogul unui ieşean care se afla în acel moment în mall.

UPDATE Deşi iniţial au precizat că vor oferi luni un punct de vedere legat de incendiu, reprezentanţii Iulius Mall au trimis redacţiei un răspuns referitor la incident:

„Miercuri, 16 noiembrie 2011, în jurul orei 21, în bucătăria unui operator din zona de food court a Iulius Mall s-a produs un incident, cauzat de o friteuză lăsată nesupravegheată. Personalul mall-ului a intervenit prompt cu stingatoare, astfel că focul, de slabă intensitate, a fost stins în 5 minute şi nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Aceştia au fost anunţaţi, dar în momentul în care au ajuns la mall flacăra fusese stinsă“, precizează reprezentanţii mall-ului.

Aceştia mai precizează că sistemul anti-incendiu nu a pornit în momentul în care a izbucnit focul, pentru că acesta a fost de mică intensitate: „Sistemul anti-incendiu al mall-ului este funcţional în permanenţă, dar deoarece flacăra nu a fost mare, acesta nu s-a declanşat, fiind reglat să pornească automat la temperaturi ridicate. În acest caz, intervenţia cu hidranţi a fost suficientă. Concluziile acestui incident au fost formulate în raportul serviciului de pompierie. Iulius Mall este dotat cu sistem anti-incendiu performant, compus din hidranţi, sprinklere şi perdele de apă. Totodată, în Iulius Mall se organizează periodic simulări de intervenţie în caz de urgenţă, astfel că personalul este pregătit să intervină în orice moment" , au încheiat reprezentanţii Iulius Mall.
______________________________________________________________________________

Imagini foto şi video de la incident au fost surprinse de un ieşean şi postate pe blogul radupricop.ro. Incendiul s-a petrecut miercuri seară şi a fost provocat de burlanul unei hote care a luat foc, însă a fost oprit cu stingătoarele de angajaţi. Toţi clienţii care se aflau în acel moment în clădire au părăsit în grabă zona.

image

Pompierii ieşeni au fost solicitaţi pentru a interveni, însă nu a mai fost cazul. „Luase foc burlanul de la o hotă. Au ars aproximativ 10 metri pătraţi de acoperiş. Ne-am deplasat cu o autospecială, însă incendiul era deja stins când am ajuns la faţa loclui“, a precizat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Alertă în Alexandru! Un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc GALERIE FOTO

Contactată telefonic, Simona Teodorescu, PR la Iulius Mall, a precizat că nu poate furniza un punct de vedere decât luni dimineaţă, pentru că „duminica nu lucrează colegii săi".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite