Relu Fenechiu, cel mai costisitor deputat. Parlamentarul ieşean cheltuie cât 48 de salarii minime pe economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Relu Fenechiu (stânga)
Deputatul Relu Fenechiu (stânga)

Potrivit unor statistici ale Camerei Deputaţilor, în luna ianuarie 2010, parlamentarul ieşean se afla în topul cheltuielilor făcute de către deputaţi din indemnizaţie, diurnă, cazare,transport, telefonie mobilă şi întreţinerea birourilor parlamentare.

Deputatul ieşean Relu Fenechiu, campion la case, bolizi şi obiecte de lux

În prima lună a anului trecut, Fenechiu a cheltuit 32.632 de lei, echivalentul a 48 de salarii minime pe economie, pe locul doi al cheltuielilor fiind democrat-liberalul Valeriu Tabără, cu 32.597 de lei.

Relu Fenechiu este campion şi la convorbirile telefonice, statul român plătind în luna martie anul trecut 2.555 de lei pentru facturile la telefonul mobil ale parlamentarului. „Vorbesc foarte mult la telefon, deseori utilizez şi internetul de pe mobil. Oricum, avem şi noi o limită de decontare a facturilor la mobil. Dacă depăşim acel plafon, diferenţa o punem din buzunarul nostru", a explicat Fenechiu.

Deputatul ieşean Relu Fenechiu audiat de DNA în „afacerea transformatorul“ UPDATE

Şi în topul celor mai chiulangii parlamentari se află detaşat deputatul Relu Fenechiu. Parlamentarul Fenechiu are un procent de absenteism de 62,8%.

Deputatul Relu Fenechiu ocupă locul întâi la numărul de lucrări parlamentare la care a lipsit de la preluarea mandatului, conform unui raport realizat de Institutul de Politici Publice(IPP). Din 2008 până la începutul acestui an, Fenechiu şi-a făcut prezenţa doar la 30% din şedinţe. Deputatul a iniţiat 25 de propuneri legislative, a luat cuvântul în plen de 44 de ori şi a avut 8 interpelări. „Nu vreau să comentez", a spus Fenechiu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite