Proiect ambiţios în jurul Aeroportul Iaşi: legături rutiere şi feroviare cu vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că intenţionază să solicite Ministerului Transportului includerea Capitalei Moldovei într-o strategie naţională. 

Imediat după votul pe primele proiecte legate de construirea unei noi piste la Aeroport, şeful CJ, Cristian Adomniţei, a făcut referire la includerea Iaşiului în strategia de transport intermodal a Ministerului Transportului. 

Culmea inaugurării electorale la Iaşi: recepţie la un terminal gol la Aeroportul închis pentru reparaţii FOTO

Practic, printr-un astfel de proiect se doreşte legarea aerogării de celalalte tipuri de transport: rutier (Autostrada Est-Vest) sau feroviar (cale ferată care să asigure transportul până în apropiere de aerogară). Mai mult, proiectele incluse în această strategie au mai mari şanse să fie finanţate prin bani de la Uniunea Europeană. 

„Căpuşă” de 140 de metri pătraţi lângă terminalul Aeroportului Iaşi, demolată de noua conducere

"Ministerul Transportului trebuie să facă propunerea pentru includerea unui nou intermodal. Clujul este în această strategie, Iaşiul nu este încă inclus în strategia de terminale intermodale. Un proiect de acest fel ar ajunge la 20 de milioane de euro", a spus Cristian Adomniţei, şeful CJ Iaşi.

Promisiunile noului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Cap de listă, veşnicul Aeroport FOTO

Marţi, consilierii judeţeni au vizat primele proiecte clare în derularea modernizării Aeroportului Iaşi. Mai multe citeşti AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite