Profu‘ de la Negruzzi, apărat de elevii răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii striviţi de teiul din Parcul Copou spun că Alexandru Todiraş, cel care i-a scos în aer liber, nu trebuie pedepsit. Colegii de liceu îi susţin pe adolescenţii internaţi la spital şi spun că sunt dispuşi să protesteze dacă dascălul va fi penalizat.

Colegii elevilor de la „Negruzzi“ prinşi sub un tei căzut din senin în Parcul Copou povestesc clipele de groază prin care au trecut ieri la amiază.


„Mi-aduc aminte că Tudor (n.r. - tânărul cel mai grav rănit în accident) ţipa puternic, iar fetele plângeau. Ne-am chinuit mai mulţi să mişcăm puţin copacul ca să-i scoatem de dedesubt pe colegii noştrii. Tudor s-a liniştit puţin după asta, iar medicii au venit în câteva minute şi i-au adus la spital“, a spus Vlad Blagoci, unul dintre primii elevi care a pus mână să ridice trunchiul greu de sute de kilograme prăbuşit pe aleea centrală din Copou.

Citeşte şi:

Iaşi: Clipe de groază pentru elevii striviţi de teiul din Copou: Un trecător a filmat incidentul! (VIDEO)

Exclusiv - Unul dintre elevii loviţi de copac: „Nimeni nu ar fi putut anticipa ce s-a întâmplat“

Un copac din Parcul Copou a căzut peste cinci elevi de la Liceul Negruzzi UPDATE


Poliţia investighează cazul


Cei cinci elevi prinşi sub tei au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul „Sf. Maria“.  La scurt timp după ce au primit îngrijirile medicilor, două dintre fetele rănite serios, Andra Ursu şi Andreea Neculce, au primit vizita colegelor, care au încercat să le încurajeze.


Adolescentele încearcă  să-i ia apărarea profesorului Alexandru Todiraş, cel care le-a scos ieri în parc în timpul orei de geografie. „Nu mă simt extraordinar acum după accident, dar per total sunt bine. În niciun caz nu trebuie pedepsit domnul profesor Todiraş. Nimeni nu ar fi putut anticipa ce s-a întâmplat“, a spus Andreea. Colegii ei, aflaţi astăzi la şcoală, nu au depăşit încă şocul de ieri, dar se bucură că urmările nu au fost mai grave.  „Vom merge să ne vizităm colegii după ore. Nu mai ştim nimic despre starea lor, decât că fetele se simt mult mai bine acum“, a afirmat Ştefan Nica, elev în clasa a IX-a E. 


Tinerii consideră că nimeni nu este vinovat de căderea copacului, cu atât mai puţin profesorul Todiraş. „Sperăm că domnul profesor nu va fi sancţionat. Se putea întâmpla oricui, a fost un accident. În cazul în care conducerea va decide totuşi să-l sancţioneze, am putea ieşi să protestăm în faţa liceului“, a mai spus unul dintre elevi. Autorităţile continuă cercetările pentru a vedea dacă administratorii parcului sunt vinovaţi.


„Împreună cu procurorul de caz vom stabili dacă cineva nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu prin faptul că nu a tăiat acest copac şi ulterior vom stabili încadrarea juridică a faptei“
, a declarat subcomisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite