Profesorul Păduraru la judecata forumiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Medicină comentează, sub protecţia anonimatului, incidentul în care a fost implicat Dumitru Păduraru zilele trecute. Unii spun că profesorul şi-a făcut mulţi duşmani din cauza şpăgilor, a hărţuirii sexuale şi că autorii ar fi vrut „să-i dea o lecţie“.

Ştirea despre explozia maşinii şefului Institutului de Anatomie a circulat repede în mediul studenţesc de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa“ din Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: Fragmentele bombei artizanale au fost trimise la expertiză

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

Iaşi: (UPDATE) Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“ (VIDEO)


Surse din cadrul universităţii spun că profesorul percepe tarife care variază în funcţie de nota dorită şi că au existat studente cărora le-a făcut avansuri pentru o „mărire“. Comentatorii cred că acestea ar fi motivele care explică bătaia primită de profesor în februarie şi atacul de vineri, când un dispozitiv artizanal amplasat sub maşina sa a explodat.


Tarife fixe la examene


„Cere 500 euro pentru nota 5 şi 1.000 de euro pentru 10. Face mereu avansuri fetelor. Din câte spuneau nişte studenţi, bătaia din februarie a luat-o de la prietenul supărat al unei fete căreia îi ceruse favoruri sexuale pentru o notă mai mare“, a declarat o sursă din cadrul UMF.


Declaraţia este completată de comentariile făcute de cititori la articolele referitoare la „ghinioanele“ lui Dumitru Păduraru. „Este trist ce s-a întâmplat, dar din punctul meu de vedere este perfect justificat. Este de neacceptat să-ţi lase fata doi ani repetentă deoarece nu a acceptat să-i cadă la pat“, a scris „cetăţeanul de serviciu“, şi el cadru didactic, pe site-ul Adevărul. Sunt însă şi comentarii mai vechi, adresate rectorului UMF, Vasile Astărăstoae, pe blogul acestuia.


„În mod sigur dacă eraţi un aşa om, profesori ca Păduraru, Stan, Petrescu (Fiziologie) nu mai erau în UMF ca să-şi bată joc de toţi studenţii care învaţă şi nu plătesc examene pentru că nu au cum. La biroul distinsului domn Păduraru vin studenţii cu plicurile ca la nuntă“, reclama pe 27 ianuarie 2010 „studentul“. Alţii spun că porecla profesorului ar fi „Patru (sute de euro), patul sau patru (nota la examen)“.

Toţi sugerează că profesorul ar avea destui duşmani. Nu toate comentariile sunt acuzatoare. „Este inadmisibil ca un profesor de mare valoare şi conduită morală ireproşabilă să fie supus acestor atacuri repetate“, spune Mihai Dabija. Profesorul Păduraru a refuzat să vorbească: „Nu am nimic de comentat“, a declarat acesta pentru „Adevărul de Seară“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite