Iaşi: Fragmentele bombei artizanale au fost trimise la expertiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au dispus ca rămăşiţele dispozitivului care a explodat ieri dimineaţă sub maşina lui Dumitru Păduraru, şeful Institutului de Anatomie din cadrul Univeristăţii de Medicină şi Farmacie, să fie expertizate.

Fragmentele bombei artizanale au fost preluate de specialiştii Serviciului Român de Informaţii. În urma unei expertize se va stabili ce fel de exploziv a fost folosit şi cum a fost detonat. Rezultatele analizei ar urma să fie gata în cel mult o săptămână. De asemenea, procurorii au dispus să se efectueze şi o expertiză a maşinii pe care o conducea profesorul.

Citiţi şi:

Iaşi: (UPDATE) Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!" (VIDEO)

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

Potrivit unor surse neoficiale, dispozitivul ar proveni din Republica Moldova .  „Este vorba despre un singur dispozitiv artizanal, care era montat partea stângă-faţă a maşinii", au spus surse neoficiale.

Autoturismul cadrului didactic de la UMF  a explodat ieri dimineaţă îmn jurul orei 09.00, la câţiva metri de casa în care locuia. Medicul, care se afla într-un Cielo,  a oprit pentru a da prioritate maşinilor, care circulau pe strada principală, când s-a produs şi deflagraţia. Martorii susţin că autoturismul a fost ridicat aproape un metru de la nivelul solului, iar în asfalt s-a produs o gaură de câţiva centimetri.

image

"Am auzit bubuitură. A fost foarte puternică. Am ieşit la balcon şi am văzut cum s-a ridicat maşina în aer la vreun metru. Dupa care un nor de praf. L-am văzut pe dumnealui când a ieşit foarte speriat din maşină, a început sa dea telefoane, s-a uitat pe sub maşină", a sprecizat Dumitru Simionescu, unul dintre martorii exploziei.

"În cauză s-a constituit o echipă condusă de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi care desfăşoară activităţi specifice sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de omor", a declarat Cornelia Prisăcariu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite