Procurorul „Rebeca“ a fost albit de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Mircea Borş
Procurorul Mircea Borş

Magistratul Mircea Borş, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a scăpat de verdictul de colaborator al Securităţii. Decizia este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  au decis săptămâna trecută să respingă recursul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Instuţia a fost obligată să-i achite procurorului Mircea Borş şi 1.200 lei cheltuieli de judecată.

Citiţi şi:

Turnător la Secu' împarte legea în Iaşi (UPDATE)

În 2008, CNSAS a cerut magistraţilor bucureşteni să constate colaborarea lui Mircea Borş cu securitatea. Potrivit acţiunii depusă la instanţă, magistratul ar fi semnat un angajament în 1985, când era învăţător, şi a preluat numele conspirativ „Rebeca". El şi-ar fi turnat vecinii din comuna vasluiană Laza, care lucrau la CAP, dar şi pe cei de la şcoală.În 2010 Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea CNSAS. Însă instituţia a făcut recurs.

Mircea Borş a fost procuror în cadrul Parchetuluid e pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi director al Penitenciarului Iaşi. Magistratul nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite