Procurorii anticorupţie cer o pedeapsă mai mare pentru prefectul de Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşin a declarat recurs împotriva sentinţei prin care Radu Prisăcaru a fost condamnat la 4 ani de executare. Prefectul suspendat al judeţului Iaşi a fost acuzat de luare de mită.

Procurorii anticorupţie sunt nemulţumiţi de sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi pe 5 decembrie. Astfel, DNA  a declarat recurs. Decizia a fost contesată şi de prefectul de Iaşi şi de omul de afaceri Cristian Maftei. Dosarul va ajunge astfel la Curtea Supremă.

Prefectul suspendat al judeţului a fost condamnat pe 5 decembrie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.  În acelaşi timp, Curtea de Apel a decis să-l condamne pe omul de afaceri Cristian Maftei la doi ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită şi să-l achite pentru complicitate la dare de mită şi la fals în declaraţie. În cazul lui Maftei a fost revocată o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune dată de instanţele braşovene. Astfel, cele două pedepse au fost cumulate urmând ca omul de afaceri să execute 5 ani. Flavius Ioniţă, fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Iaşi a fost achitat pentru luare de mită, iar avocatul Toni Baltag pentru complicitate la luare de mită şi la dare mită.

Citiţi şi:

Soţii Forna vor primi 16 hectare de pământ

Prefectul de Iaşi condamnat la 4 ani de închisoare: „Este o luptă pierdută pe nedrept"

La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna, decanul Facultăţii de Stomatologie din cadrul UMF Iaşi, în Miroslava. Procurorii DNA Bucureşti au susţinut că afacerea urma să se facă prin intermediul „omului de legătură" Cristian Maftei. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi urmat să cumpere cele 3 hectare de la Forna urmând să le vândă, iar banii să ajungă la Flavius Ioniţă şi la prefect. Denunţul în acest caz a fost făcut de Dorin Forna, soţul decanului, iar avocatul acestuia, Toni Baltag a fost şi el trimis în judecată.

Citiţi şi:

UPDATE Fostul prefect al Iaşiului a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite