UPDATE Fostul prefect al Iaşiului a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită

Curtea de Apel Iaşi a decis, luni 5 decembrie, să îl condamne la închisoare pe Radu Prisăcaru, fost prefect al Iaşiului.

Ora 17.34Analizăm hotărârea şi vom decide săptămâna aceasta dacă vom declara recurs", a declarat procurorul Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi.

Ora 14.00 „Vom face recurs. Aşa a decis instanţa, deşi pe lipsa de probe se impunea achitarea clientului meu“, a declarat Sandra Grădinaru, avocatul care l-a reprezentat pe Radu Prisăcaru.

Ora 13.45 Judecătorii ieşeni au decis în urmă cu puţin timp ca fostul prefect al Iaşiului, Radu Prisăcaru, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. În acelaşi dosar, a mai fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi omul de afaceri, Cristian Maftei. Instanţa a decis să-l condamne pe Maftei la doi ani de închisoare pentru acte de corupţie şi să revoce o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare, pe care omul de afaceri o avea pentru înşelăciune. De asemenea,  Şeful Agenţiei Domeniilor Statului, Flavius Ioniţă, dar şi avocatul Toni Baltag au fost achitaţi.

Judecătorul a decis săptămâna trecută să amâne pronunţarea în acest dosar pentru 5 decembrie. Sentinţa dată nu va fi definitivă ci poate fi atacată cu recurs.„Din 2006 încerc în justiţie să dovedesc faptul că unde sunt «....» (n.r.- aluzie la faptul că în interceptările DNA sunt foarte multe spaţii libere în discuţia în care prefectul ar fi cerut mită) nu am cerut mită. Nu vreau să fiu sacrificat pentru intrarea României în spaţiul Schenghen", a declarat Radu Prisăcaru într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută.

Citiţi şi:

Fostul prefect de Iaşi a protestat în centrul oraşului. Vezi de ce a ieşit în stradă

Iaşi: „Am intuit că este vorba despre şpagă"

La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag. Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite