Fostul prefect de Iaşi a protestat în centrul oraşului. Vezi de ce a ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită
Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită

Radu Prisăcaru, prefectul judecat pentru luare de mită, a susţinut ieri o conferinţă de presă în faţa Prefecturii în care a precizat că este nevinovat şi că va cere daune morale de la cei care l-au acuzat pe nedrept.

„Din 2006 încerc în justiţie să dovedesc faptul că unde sunt «....» (n.r.- aluzie la faptul că în interceptările DNA sunt foarte multe spaţii libere în discuţia în care prefectul ar fi cerut mită) nu am cerut mită. Nu vreau să fiu sacrificat pentru intrarea României în spaţiul Schenghen“, a spus Radu Prisăcaru. 


Prefectul suspendat a menţionat că a făcut o plângere pentru mărturie mincinoasă împotriva familiei Forna. „Dosarul se bazează pe două mărturii ale unor martori care aveau în acel moment dosar la DNA. Am identificat cel puţin 10 minciuni în declaraţiile acestora, declaraţii care se contrazic cu înregistrările DNA şi chiar cu declaraţiile lor“, a precizat Prisăcaru. Familia Forna nu a dorit să facă precizări. 

Citiţi şi:

Deznodământ în dosarul „mită la prefect" după cinci ani de judecată UPDATE

Iaşi: „Am intuit că este vorba despre şpagă"


„Nu am ce să comentez. M-am adresat instituţiilor statului“, a spus Dorin Forna. Judecătorii vor lua o decizie în cazul prefectului pe 5 decembrie. Radu Prisăcaru a fost acuzat că ar fi cerut 3 hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost judecaţi şi şeful ADS, Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite