Procesul tragediei de la Scânteia, în care şi-au pierdut viaţa 14 persoane, s-a amânat o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Iaşi a dat un nou termen pe 29 septembrie, atunci când vor fi audiaţi trei martori. 14 persoane şi-au pierdut viaţa, în august 2009, după ce un tren accelerat a intrat într-un microbuz.

.La termenul de ieri magistraţii au audiat o profesoară de la o şcoală din comuna Scânteia. Monica Elena Cristin a declarat că circulat de mai multe ori, cu microbuzul condus de Petrişor Apostu, şoferul care a provocat accidentul.

"Sunt profesoară la şcoala din Bodeşti şi am circulat pe ruta Iaşi- Scânteia cu microbuzul. Am mers de mai multe ori cu Petrişor Apostu, dar nu l-am văzut foarte multe zile la rând. Mi se elibera bilet de la şofer de fiecare dată. Cu certitudine şi Petrişor Apostu mi-a dat bilet. Eu aveam nevoie pentru decont la şcoală", a precizat Monica Cristin, în faţa instanţei.

După ce au audiat-o pe profesoară,magistraţii au dat un nou termen pe 29 septembrie. Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

Citiţi şi :

Iaşi: Tragedia de la Scânteia, cuantificată de rudele victimelor

Iaşi: Patronul microbuzului morţii a prezentat Judecătoriei maşina perfectă

Ionel Dumitriu a fost acuzat în luna august 2010 de procurori de  nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.Constantin Scîntei a fost trimis şi el în judecată pentru  nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se crează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite