Procesul ieşeanului care a cerut suspendarea recensământului a fost amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de judecata
Sala de judecata

Curtea de Apel Iaşi a decis joi, 27 octombrie, să amâne dosarul lui Vlad Mihai Agache (28 de ani), care a cerut suspendarea provizorie a recensământului.

Magistraţii au dat un nou termen pe 3 noiembrie pentru că ieşeanul nu a depus nişte acte în trei exemplare pentru a fi comunicate şi Institutului Naţional de Statistică şi Comisiei Centrală de Recensământ. Vald Mihai Agache, grefier în cadrul Judecătoriei Hârlău, a cerut în instanţă suspendarea provizorie a executării recensământului, actele ce privesc desfăşurarea acestuia şi a actelor prin care s-a decis asupra conţinutului chestionarului.

Citiţi şi:

Un ieşean cere suspendarea recensământului

În plângerea adresată judecătorilor, Vlad Mihai Agache precizează că recensământul încalcă dispoziţiile legale privind confidenţialitatea codului numeric personal, informaţiile protejate de Legea privind drepturile pacientului sau dreptul la viaţă privată.

Au fost elaborate chestionare cu aproximativ 100 de întrebări care încalcă flagrant dreptul la respectarea vieţii private şi de familie prevăzut de Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului", precizează Vlad Mihai Agache, în plângerea adresată instanţei.Acesta susţine că şi amenzile aplicate pentru refuzul de a da informaţiile solicitate de recenzor sunt prea mari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite