Procesul edililor ieşeni cu echipa de fotbal, un eşec voit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii nu s-au grăbit să recupereze trei milioane de lei din banii publici cheltuiţi de clubul de fotbal. Procesul prin care Primăria Iaşi încearcă să recupereze aproape trei milioane de lei de la clubul de fotbal Politehnica Iaşi arată ca unul de formă.

Deşi dosarul a ajuns în instanţă acum doi ani, nici până în prezent nu s-a luat o decizie pentru că juriştii municipalităţii par să fi uitat de el. Astfel, din august 2009 şi până în septembrie 2011 dosarul a fost plimbat între Judecătorie şi Tribunal, a fost suspendat, repus pe rol şi s-au discutat doar aspecte legate de competenţă. Judecata propriu zisă va începe în martie 2012.

Presaţi de Curtea de Conturi

Pe 31 august 2009, municipalitatea, prin primarul Gheorghe Nichita, a dat în judecată Politehnica Iaşi pentru a-şi recupera 2.999.000 de lei, sumă cu care a fost finanţat clubul de fotbal în baza unui contract de asociere în participaţiune încheiat în 2006. Acţiunea în instanţă a fost deschisă după un control al Curţii de Conturi, care a cerut municipalităţii să recupereze banii de la firma care administra clubul.

Politehnica Iaşi le dă frisoane conducătorilor clubului din Copou

„Conform contractului de asociere în participaţiune încheiat pe 13 septembrie 2006 între municipiul Iaşi şi FC Politehnica Iaşi SA, în termen de 30 de zile de la încheierea sa, firma avea obligaţia să ne prezinte situaţia financiară, respectiv profitul şi pierderile, în vederea repartizării profitului. Firma va realiza vărsământul sumelor reprezentând cotele de participare la beneficii în contul fiecărui membru asociat, prin ordin de plată“, a precizat Primăria în plângerea depusă la Judecătoria Iaşi. Potrivit articolului 23 din contract, SC Fotbal Club Politehnica Iaşi trebuia să returneze banii după un an.

A intrat în faliment

„Şi noi şi Consiliul Judeţean suntem în proces cu Politehnica. Aşa cum era stipulat în contractul de asociere, clubul se obliga să promoveze, mai ales să nu retrogradeze, iar dacă nu, să returneze banii după un an. Cum nu au făcut performanţă, s-a terminat anul şi am cerut banii înapoi. Dacă vom câştiga, ne înscriem la Masa Credală“, a spus viceprimarul Romeo Olteanu şi preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean.


În 2010, reprezentanţii SC Politehnica au cerut intrarea în insolvenţă. Pe 6 septembrie 2011, Tribunalul Sindic a dispus începerea falimentului firmei care a administrat clubul şi a desemnat un lichidator judiciar. Următorul termen al acestui proces va fi pe 20 martie 2012. Şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite