Procesul asasinei preotului francez Roger se reia de la zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a decis ca procesul Luminiţei Solcan (41 de ani), care l-a ucis în 2005 pe liderul Comunităţii din Taize, să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti. În septembrie Curtea de Apel Iaşi a hotărât că femeia se poate întoarce acasă, dar procurorii au făcut recurs.

Magistraţii Înaltei Curţi au casat sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi pentru că au considerat că nu era competentă să judece cazul. Magistraţii au trimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti.

Luminiţa Solcan l-a înjunghiat pe  16 august 2005 pe părintele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taize. Preotul a murit, iar românca a fost imobilizată de către martori. Ieşeanca a fost internată în centrul din Chartreuse, după ce s-a stabilit că avea o serie de afecţiuni psihice. În martie Solcan a fost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit de colega ei de cameră în vârstă de 37 de ani, care era internată de o săptămână, la cerere.

Citiţi şi:

Luminiţa Solcan, cea care l-a ucis pe preotul francez Roger, se întoarce la Iaşi

Bolnavii psihic care au îngrozit Iaşiul

Ulterior Luminiţa Solcan a formulat o cerere de extrădare, care a fost aprobată de autorităţile franceze şi a ajuns la Curtea de Apel Iaşi. Acţiunea a fost admisă în septembrie de magistraţi dar procurorii au făcut recurs pe motiv că instanţa nu era competentă să judece solicitarea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite