Procesul Magdei Ţepoi a început cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Ţepoi
Magda Ţepoi

Magistratul care trebuia să judece dosarul fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE) s-a abţinut. Magda Ţepoi este acuzată că ar fi deturnat 133.000 de euro din fonduri europene

Pentru că a făcut parte şi din completul de apel magistratul care trebuia să rejudece dosarul Magdei Ţepoi s-a abţinut. După soluţionarea cererii se va stabili un nou termen al procesului.

Magda Ţepoi a fost trimisă în judecată de procurorii bucureşteni în anul 2005. Iniţial, magistraţii au cercetat-o pe ieşeancă pentru că ar fi deturnat 211.000 euro din fonduri europene, dar în cele din urmă prejudiciul s-a recalculat la valoarea de 133.000 euro.Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate.

Banii plătiţi firmelor favorizate la licitaţiile pentru implementarea proiectului PHARE s-ar fi întors la Camera de Comerţ prin intermediul unor contracte de publicitate pe site-ul Camerei sau în publicaţia „Lumea ieşeanului".

Citiţi şi:

Decizie şoc: Procesul ieşencei Magda Ţepoi va fi rejudecat

Judecătoria Iaşi a condamnat-o pe Magda Ţepoi la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar în octombrie anul trecut Tribunalul a menţinut decizia. Fosta preşedintă a CCRUNE  a făcut recurs. În luna iunie Curtea de Apel a considerat că nu era competentă Judecătoria Iaşi să ia o primă decizie în acest caz, ci Tribunalul. Astfel, instanţa a casat hotărârile în acest caz şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal.

Citiţi şi:

Procuror ieşean judecat după o anchetă anticorupţie

Alte două dosare de corupţie, care au avut ieri termene la instanţele ieşene s-au amânat la cererea inculpaţilor. Aceştia doreau să-şi angajeze avocaţi. În cazul procurorilor Radu Moisescu şi a avocaţilor Alec Bernic şi Constantin Năstase Curtea de Apel a amânat procesul pe 4 octombrie.

Magistratul Radu Moisescu şi avocatul Alexandru Bernic sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că pe 10 februarie 2010 ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, promiţându-i că vor interveni ca să-i fie ridicată măsura indisponibilizării dispuse de Poliţia de Frontieră asupra unui autoturism BMW 520.

Potrivit procurorilor DNA, pentru a se ascunde natura reală a sumei, avocatul Alexandru Bernic l-ar fi determinat pe colegul său Constantin Năstase să întocmească un contract de asistenţă juridică antedatat, în care „se atestă, în fals, că suma de 1.000 de euro urma a fi încasată cu titlu de onorariu, deşi banii fuseseră deja primiţi de inculpatul Bernic Alexandru".

Citiţi şi:

Interceptări în dosarul traficului de influenţă la vârful Primăriei Iaşi pentru autorizaţii de taxi. Citeşte aici cum negociază cei trimişi în judecată

În cazul celor doi administratori de firmă care ar fi promis unui ieşean că intervin pe lângă funcţionari din Primărie pentru a obţine o autorizaţie de taxi Tribunalul Iaşi a dat termen pe 27 septembrie. Gabriel Radu Norocea, administratorul companiei de taxi Norocea RVR şi pe Adrian Marian Cardoneanu, administrator al SC Octopus sunt judecaţi pentru trafic de influenţă.Cardoneanu a cerut şi strămutarea dosarului, iar Curtea Supremă îi va analiza solicitarea pe 8 noiembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite