Procuror ieşean judecat după o anchetă anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Moisescu, magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, este acuzat de trafic de influenţă de colegii săi de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Alături de el au mai fost trimişi în judecată şi avocaţii ieşeni Alexandru Bernic şi Constantin Năstase. 

Procurorul Radu Moi-sescu şi avocatul Alexandru Bernic sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că pe 10 februarie 2010 ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu în schimbul promisiunii că vor interveni ca să-i fie ridicată măsura indisponibilizării dispuse de Poliţia de Frontieră asupra unui autoturism BMW 520.
„Banii au fost remişi efectiv avocatului Bernic Alexandru care i-a împărţit în mod egal cu procurorul Moisescu Radu-Eugen“, se precizează într-un comunicat al DNA Iaşi.

Anchetatorii mai spun că, pentru a se ascunde natura reală a sumei, avocatul Alexandru Bernic l-ar fi determinat pe colegul său Constantin Năstase să întocmească un contract de asistenţă juridică antedatat.

Onorariu primit înainte de contract

În document „se atestă, în fals, că suma de 1.000 de euro urma a fi încasată cu titlu de onorariu, deşi banii fuseseră deja primiţi de inculpatul Bernic Alexandru“, se mai arată în comunicatul procurorilor anticorupţie. Contractul respectiv, mai arată DNA Iaşi, ar fi fost semnat de Gheorghe Catargiu, în calitate de client, iar Alin Curcă ar fi mediat discuţiile dintre acesta şi avocatul Bernic. 

În acelaşi dosar, Alexandru Bernic va fi judecat pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, Constantin Năstase pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, Gheorghe Catargiu pentru cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Alin Curcă pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorul Moisescu: „Sunt nevinovat!“

„Acest dosar este o farsă judiciară, o glumă. Nimic din ce scrie acolo nu este adevărat. Sunt perfect nevinovat. Cu tot calvarul prin care voi trece sunt sigur că adevărul, respectiv absoluta mea nevinovăţie, va ieşi la iveală“, a spus procurorul Radu Moisescu.
Avocatul Radu Irimia a precizat la un moment dat că în ce-l priveşte pe clientul său Alin Curcă, dosarul este construit pe baza unor presupuneri şi a unor interpretări subiective ale interceptărilor telefonice aflate în posesia DNA. Ceilalţi inculpaţi din dosar nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

După ce Consiliul Suprem al Magistraturii va fi informat oficial de DNA despre trimiterea în judecată, Moisescu va fi suspendat. Dosarul urmează să fie soluţionat de judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite