Primul caz de gripă porcină din acest an, la Iaşi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 60 de ani este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului H1N1. Din primele date se pare că ieşeanul s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii în Egipt pe care a făcut-o de Crăciun. Starea de Sănătate a bărbatului este gravă.

Ora 17.20 Spitalul de Pneumoftiziolgie a intrat în carantină, iar accesul este strict interzis la etajul I. Doctorii încurajează însă vaccinarea împotriva gripei semnalând că riscul ca acest virus să facă victime este foarte mare. „Lumea trebuie neapărat să se vaccineze. Gripa există, au fost unele cazuri foarte grave şi poate face victime. În Marea Britanie s-au înregistrat 40 de decese“, spune Traian Mihăescu, şef de Clinică la Spitalul de Pneumoftiziologie.

image

În spital au fost lipite afişe în care se anunţa carantina

Ora 13.00 Virusul AH1N1 şi-a făcut din nou apariţia în municipiu. Un ieşean în vârstă de 60 de ani se află internat la Spitalul de Pneumftiziologie de o săptămână după ce a fost diagnosticat cu gripă porcină.

Citeşte şi:

Iaşi: Gripa porcină a mai închis două clase de elevi din Iaşi

Iaşi: Gripa porcină are „lipici“ numai la Iaşi

Medicii spun că este vorba de un caz izolat, dar că starea de sănătate nu s-a îmbunătăţit în urma tratamentului primit. „Este primul caz de anul acesta şi este unul chiar foarte grav. Pacientul este de 7 zile la noi în spital, este intubat şi ventilat mecanic, dar evoluţia nu este cea pe care ne-o dorim. Este un caz izolat, rudele, prietenii şi persoanele cu care a intrat în contact nu prezintă acest virus“, spune Gabriel Iosep, şeful Clinicii ATI şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite