Primul Festival Internaţional în Educaţie din ţară, organizat la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii ieșeni au stabilit un plan pentru organizarea primului Festival Internaţional în Educaţie din România. Evenimentul vizează o serie de evenimente culturale ce vor avea loc în aer liber.

Proiectul aparţine Grupului de Iniţiave a Forumului Iniţiative Civice, înfiinţat de curând, care reuneşte personalităţi din administraţie, sănătate, cultură şi mediul privat.

În urma dezbaterii de vineri, festivalul ar urma să fie organizat timp de şapte zile, între 10 şi 16 mai. În această perioadă, ieşenii vor putea participa la expoziţii, spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică în aer liber, pe traseul Rond Agronomie-Copou-strada Alexandru Lăpuşneanu-bulevardul Ştefan cel Mare-Palatul Culturii.

Citește și:

Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

Iaşi: Festival de Capoeira la Sala Sporturilor

Iaşi: „Morgen" deschide Festivalul de Film

În Rond Agronomie, va fi organizat un târg de carte în stradă, unde 200 de edituri ar trebui să-şi expună volumele, iar în Parcul Expoziţiei vor fi amenajate cafenele şi o librărie de 1.500 de metri pătraţi.

În Parcul Copou, ieşenii vor putea participa la lecturi publice ţinute de diverse personalităţi culturale. În Piaţa Unirii, vor fi expoziţii de artă, iar la Casa de Cultură a Studenţilor şi Sala Paşilor Pierduţi, o expoziţie a ofertelor educaţionale ieşene.

„Festivalul este un concept modern, la care vor participa peste 1 milion de oameni. Un festival care va contribui la promovarea Iaşiului drept capitală culturală europeană, un statut pe care îl merită“, a spus Florin Mindirigiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite