Iaşi: Festival de Capoeira la Sala Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru zile, Iaşiul va deveni cel mai căutat oraş din ţară de către practicanţii artelor marţiale braziliene. A treia ediţie organizată în Capitala Moldovei aduce în faţa spectatorilor patru maeştrii din ţara de origine a ramurei sportive.

Aproape 70 de practicanţi de Capoeira sunt aşteptaţi să participe în acest weekend la cea de-a treia ediţie a festivalului organizat de Asociaţia Sportivă K-Noi Iaşi.

Această artă marţială este apreciată la nivel mondial pentru gradul ridicat de spectacol pe care îl demonstrează luptătorii, pe ritmuri de muzică braziliană. Evenimentul va începe mâine, la Sala Sporturilor, cu roda de deschidere, acesta reprezentând cercul în care se aşează practicanţii de Capoeira în timp ce doi dintre ei intră în centru pentru a se lupta.

Intrarea liberă

Publicul va avea intrarea liberă la evenimentul care începe mâine seară, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor, şi care se încheie duminică.

La acest festival se pot înscrie numai cei iniţiaţi în disciplina Capoeira. Pe lângă ocazia de a se întâlni cu practicanţi ai acestei discipline din Satu Mare, Oradea, Cluj, Bucureşti şi Iaşi, participanţii vor putea să urmărească la lucru luptători brazilieni, specialişti în această artă marţială. Invitaţi speciali la acest eveniment sunt Professor Mioquinha din Fortaleza (Brazilia), Instrutor Kaka din Brescia (Italia), Mestre Cibriba şi Graduado Topete, aceştia din urmă din Brazilia. Prezenţa maeştrilor brazilieni la festival va fi foarte importantă pentru practicanţii de Capoeira sosiţi la Iaşi întrucât vor avea ocazia să se lupte cu ei.

Lecţii de la maeştri

„Duminică seară, festivalul se va încheia cu examenul de grad, unde debutanţii vor primi batizado, respectiv botezul, în timp ce luptătorii mai avansaţi vor avea ocazia unică să se lupte chiar cu marii maeştri pentru un grad superior în troca de corda, un eveniment foarte rar pentru un capoeirist“, a explicat Vlad Mihaly, secretar general al Asociaţiei Sportive K-Noi Iaşi. Până atunci însă, organizatorii au pregătit pentru sâmbătă, la Ateneul Tătăraşi, un spectacol de promovare a culturii braziliene, unde ieşenii vor avea intrarea liberă.

Cei mai curajoşi se vor lupta cu Mestre Cibriba, Professor Mioquinha, Instrutor Kaka şi Graduado Topete, toţi fiind invitaţii speciali brazilieni la acest eveniment.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite